تیم رباتیک دختران افغانستان، با حضور در مسابقات جهانی «فرست گلوبال» در شهر جینیوای سویس دو مدال در بخشهایی «مصونیت و شبکههای اجتماعی» را بدست آوردند.
رخشانه: این مسابقات در ۱۳ اکتبر برای سه روز در شهر جینیوای سویس، با حضور نمایندگان ۱۶۲ کشور جهان برگزار شد که سه نفر از دختران عضو تیم رباتیک کشور (شبنم نورزی، ناهید رحیمی و فلورانس پویا) در آن اشتراک کرده بودند.
موضوع مسابقات امسال فرست گلوبال، «تغییرات اقلیمی» بوده که تیم رباتیک دختران افغانستان با درخشش در این رقابتها دو جایزه در بخشهای «مصونیت و شبکههای اجتماعی» را آز آن خود کردند.
فلورانس پویا، کاپیتان تیم رباتیک دختران در این مسابقات، به رسانه رخشانه با ابراز خرسندی از اشتراک در این رقابتها میگوید که هدف کلی امسال، ارایه راه حل در مورد «تغییرات اقلیمی» بود که ما توانستیم جوایز «مصونیت و شبکههای اجتماعی» را از آن خود کنیم.
الهام منصوری، عضو تیم رباتیک دختران افغانستان نیز میگوید که اگر به دختران افغانستان فرصت داده شود آنان میتوانند برای افغانستان افتخار آفرینی کنند.
خانم منصوری میگوید که اگر طالبان هر روز بر محدودیت زنان و دختران افغانستان بیافزایند، کشور به هیچ پیشرفتی دست نمیابد.
او در مورد محرومیت دختران از آموزش میگوید که اگر جهان و نهادهای حقوق بشری در این مورد راهکاهای اساسی را در پیش نگیرند، مطمئنا افغانستان به سمت یک فاجعه حقوق بشری سوق داده خواهد شد.
این عضو تیم رباتیک دختران کشور به تمام دختران افغانستان میگوید که هرگز ناامید نباشند. او میگوید در کنار تمام موانع و مشکلاتی که سر راه زنان و دختران افغانستان وجود دارد، آنان به موفقیتهای زیادی نیز دست یافتهاند.
در همین حال، صدیقالله افغان، مدیر روابط عمومی تیم رباتیک دختران افغانستان با اشاره بر چهارصدمین روز بسته ماندن مکاتب دخترانه گفت که اگر برای دختران کشور اجازه داده شود، آنان توانایی رقابت با کشورهای جهان اول در زمینههای مختلف را دارند.
از سوی دیگر، مونسه عمرزاده، فعال حقوق زن به رسانه رخشانه میگوید که افتخار آفرینی تیم دختران رباتیک کشور در یک مسابقه جهانی، آنهم در شرایطی که طالبان هر روز محدودیتهای تازهای بر حقوق زنان و دختران وضع میکند، باعث خوشحالی و امیدواری برای تمام زنان و دختران افغانستان است.
خانم عمرزاده از طالبان میخواهد که به دختران اجازه بدهند که به مکاتب برگردند، ورزش کنند و مانند تیم رباتیک دختران افغانستان، برای کشور افتخار آفرینی کنند.
تیم رباتیک دختران افغانستان در سال ۲۰۱۷ توسط خانم رویا محبوب تاسیس شد و تا کنون با اشتراک در مسابقات بینالمللی چندین جایزه جهانی را بدست آوردهاست.
این تیم از دختران رباتساز، بیش از ۵۰ عضو دارد که ۹ تن از آنان پس از تسلط طالبان بر افغانستان، در پروازی با همکاری دولت قطر در این کشور منتقل شدند.
اعضای تیم رباتیک دختران افغانستان بین ۱۵ تا ۲۰ سال سن دارند که از چند سال به این سو مصروف ساخت ربات هستند.