مجمع علما و متنفذین کابل از طالبان میخواهد که برای بازگشایی دانشگاهها و مراکز آموزشی بهروی دختران تلاش کرده و به ابهامات ایجاد شده در این رابطه وضاحت بدهند.
رخشانه: مجمع علما و منتفذین کابل امروز (شنبه، ۱۰ جدی) طی یک نشست خبری گفتهاند که حکومت طالبان در تصامیم کلان با علما و منتفذین کشور مشوره نموده تا مسیر درست با رایزنی جمعی حاصل گردد.
این علما از طالبان خواستند که درباره سرنوشت آموزش و پرورش دختران کشور تصمیم پسندیده بگیرند تا زنان و مردان جامعه با دانش بار بیایند.
سید حسن فاضل زاده، رییس مجمع علما و متنفذین در این کنفرانس خبری گفت: «امارت اسلامی (رژیم طالبان) باید برای بازگشایی مراکز آموزشی در جهت فراگیری علم و دانش جوانان و نوجوانان پسر و دختر کارشان را تسریع نموده و در این مسیر شفافیت سازی نماید.»
در همین حال محمد حسن احمدی، عضو دیگری از مجمع علما و متنفذین نیز میگوید، اسلام نقش زن را در تاریخ بسیار مهم میداند و برایشان جایگاه عظیم را قایل است.
احمدی افزود که زنان کشور با استعداد و مهارت دارند که میتوانند نقشهای کلیدی را در پستهای مهم دولتی ایفا نمایند.
در همین رابطه، علی علیزاده، عضو دیگری این مجمع گفت، علما خواهان بازگشایی تمامی نهادهای آموزشی در قالب اسلام و فرهنگ کشور میباشند.
از سوی هم، محمد حسین عارفی، یکی دیگر از اعضای این مجمع میگوید، آنها خواهان حکومت همه شمول از اقشار و جنسیتهای مختلف میباشند تا همه مردم افغانستان خود را در آیینه حکومتداری احساس نمایند.
این در حالی است که هفته پیش گروه طالبان طی فرمانی تمامی نهادهای آموزشی را بهروی دختران بستند. این گروه اعلام کرده بود که این تصمیم پس از مشوره عالمان دینی گرفته شده است.
اقدام اخیر طالبان مبنی بر بسته شدن دانشگاهها بهروی دختران و زنان، با واکنشهای تند داخلی و خارجی مواجه شد.
پس از این دستور طالبان، زنان و دختران در ولایات کابل و هرات دست به اعتراض زدند که آنهم با خشونت تمام از سوی نیروهای این گروه سرکوب شدند.
علاوه بر این، شماری زیادی از استادان دانشگاه نیز در این پیوند به رسم اعتراض، استعفای خود را اعلام کردند.
عبیدالله وردک، یکی از استادان دانشگاه کابل که در واکنش به این اقدام طالبان از تدریس استعفا داده است، میگوید که تاکنون بیش از ۱۳۰ استاد از دانشگاههای مختلف کشور استعفای خود را اعلام کردهاند.
در این میان، شمار زیادی از دانشجویان پسر نیز در دانشگاههای مختلف کشور، در این اعتراضات با اشتراک نکردن در صنفهای درسی، دختران را همراهی کردند.