دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) میگوید که نهادهای وابسته به این سازمان، بدون کارمندان زن فعالیت کرده نمیتوانند.
رخشانه: یوناما امروز(سهشنبه، ۱۵ حمل) در توییتی از ممنوعیت حضور کارمندان زن نمایندگی سازمان ملل در ولایت ننگرهار از سوی طالبان، شدیدا ابراز نگرانی کرده است.
یوناما گفته است که ما به طالبان یادآوری میکنیم که نهادهای وابسته به سازمان ملل متحد، بدون کارمندان زن فعالیت کرده نمیتوانند.
این سازمان هشدار داده که در صورت ممنوعیت حضور کارمندان زن در این نهادها، ارائهی کمکهای حیاتی برای شهروندان به شدت نیازمند افغانستان امکانپذیر نخواهد بود.
برخی رسانهها نیز به نقل از منابعی در سازمان ملل گزارش دادهاند که طالبان به تازهگی کارمندان محلی زن در این سازمان را از کار منع کردهاند.
براساس این گزارشها، سازمان ملل نیز به تعقیب این دستور طالبان از همه کارمندان زن در سراسر افغانستان خواسته است که تا ۴۸ آینده به محل کار خود حاضر نشوند.
طالبان سال گذشته نیز طی مکتوبی، زنان را از کار در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی منع کردند.
با وجود واکنشهای تند داخلی و بیرونی، نیروهای طالبان این واکنشها از سوی کشورها و نهادهای بینالمللی را مداخله در امور داخلی افغانستان عنوان کرده و بر این تصمیم خود پافشاری کردند.
از طرف دیگر، برخی از نهادهای امدادرسان در واکنش به این اقدام زنستیزانهی گروه طالبان، فعالیتهای خود در افغانستان را متوقف کرده و یا کاهش دادند.
سازمان حفاظت از کودکان، شورای پناهندگان ناروی و موسسهی خیریه پاملرنه از جمله نهادهایی بودند که فعالیت خود را تا لغو ممنوعیت کار زنان در افغانستان متوقف کردند.
از سوی دیگر، تحولات سیاسی، تغییرات اقلیمی و افزایش بیکاری، دامنهی فقر را در کشور گسترش داده و اکثر خانوادههای کشور به شدت با ناامنی غذایی مواجه هستند.
با این حال، دفتر هماهنگکنندهی سازمان ملل متحد در افغانستان(اوچا) از کمبود بودجهی حمایوی خود در افغانستان هشدار داده و گفته که تا اکنون تنها پنج درصد بودجهی عملیات بشردوستانهی این سازمان در افغانستان تامین شده است.