رزا اوتنبایوا، رییس عمومی نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) گفته است که محرومیت مداوم زنان و دختران از آموزش در افغانستان، اساس یک جامعهی مرفه و مساوی را تضعیف میکند.
رخشانه: خانم اوتنبایوا، امروز(چهارشنبه، ۴ دلو) به مناسبت روز جهانی آموزش این موضوع را مطرح کرده است.
اوتنبایوا گفته است که آموزش برای مرد، زن، دختر و پسر افغانستان یک امر حیاتی و اساسی برای آیندهی کشور است.
او افزوده است که افغانستان در طول تاریخ، شاعران، معماران، دانشمندان و حتا فضانوردان بزرگی را به جهان معرفی کرده است و این یک میراثی است که باید به آن افتخار کرد.
به گفتهی او، آموزش در امر مبارزه با چالشهای امروز و فردا و همینطور ضرورت به کار و اقتصاد متحرک و کاهش اثرات تغییرات اقلیمی الزامی است.
اوتنبایوا همچنان گفته است که محرومیت زنان و دختران از آموزش پایدار نیست؛ چون با هر روزی که میگذرد، اساس یک جامعهی مرفه و مساوی تضعیف میشود.
او خطاب به زنان و دختران افغانستان میگوید: «بدانید شما تنها نیستید. سازمان ملل متحد کنار شما است و از دفاع از فعالیتها و آیندهی شما دست نمیکشد. این تنها خواستهی کشورهای غربی نیست، بلکه خواستههای تمام کشورهای اسلامی است.»
وی تاکید میکند که طالبان وظیفه دارند تا بدون درنظرداشت جنسیت از حق آموزش دفاع کرده و آنرا بهبود دهند.
او خطاب به طالبان میگوید که باید درک کنند که آموزش یک الزام اخلاقی نیست بلکه برای رفاه و صلح جامعه، یک امر حیاتی است.
همزمان با این، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) در صفحهی ایکس خود نوشته است که در همکاری با اتحادیه اروپا در افغانستان تلاش میکند که محیطهای آموزشی امنتر و مساعدتر برای کودکان ایجاد کنند.
سازمان عفو بینالملل نیز گفته است که دختران دانشآموز بالاتر از صنف ششم از طالبان میخواهند که مکاتب دخترانه را بازگشایی کنند.
روزجهانی آموزش در حالی فرا میرسید که نصف جمعیت افغانستان «زنان» پس از حاکمیت دوبارهی طالبان در افغانستان از حق آموزش و کار محروم شدهاند.