سازمان نجات کودکان گفته است که آمار کودکان کار در افغانستان نسبت به سال گذشتهی میلادی ۳۸ درصد افزایش یافته است.
رخشانه: ارشد ملک، رییس عمومی سازمان نجات کودکان در افغانستان(save the children) امروز(چهارشنبه، ۲۳ حوت) به طلوعنیوز گفته است که بیش از دومیلیون نفر در افغانستان که ۵۰ درصد از آنها را کودکان تشکیل میدهند، به کمکهای فوری بشری نیاز دارند.
آقای ملک گفته است که شرایط اقتصادی، کاهش سرمایهگذاری، بحرانها، تغییرات اقلیمی و اختلال در کار بانکها همه با هم بر روی وضعیت اقتصادی در افغانستان و بهویژه وضعیت کودکان، اثر منفی داشته که باعث افزایش کودکان کار در کشور شده است.
ملک گفته است که پس از روی کار آمدن دوبارهی طالبان در کشور، سازمان نجات کودکان دوصد میلیون دالر برای مردم افغانستان کمک کردهاند.
پیش از این، صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) در گزارش سالانهی خود گفته بود که سال ۲۰۲۳، سال فاجعهبار برای کودکان در افغانستان بوده است.
این نهاد گفته بود که بیش از یک سوم جمعیت کودکان در افغانستان به کارهای شاقه مصروف هستند.
از سوی دیگر، شماری از کودکان کار در کشور خواستار کمک نهادهای بشردوستانه شده و میگویند که به سختی مخارج خانوادهی شان را تامین میکنند.
زرغونه، یک کودک دختر که در شهر مهترلام، مرکز ولایت لغمان کفش رنگ میکند، در صحبت با رسانهی رخشانه گفته که پدرش به مواد مخدر معتاد است و دو خواهر کوچکتر و یک برادرش با فروش آب و رنگ کردن کفش امرار معاش میکنند.
وی گفته است که وضعیت روحی و روانی پدرش بهدلیل اعتیاد به مواد مخدر و شرایط بد اقتصادی بسیار وخیم است.
زرغونه توضیح میدهد: «من و یک خواهر و برادرم به سختی خرج خانه را پیدا میکنیم. پدرم معتاد است. عصر که به خانه بر میگردیم، او از ما پول میگیرد و مواد مصرف میکند.»
زرغونه میگوید: «مادرم هم مریض است. مشکل اعصاب دارد. پدرم از بس با او بدرفتاری کرده و او را کتک زده، مریض شده است. ما با مشکلات زیادی روبهرو هستیم و شدیدا نیاز به کمک داریم»
پیش از این هم نهادهای مددرسان در کشور از وضعیت کودکان در افغانستان هشدار داده بودند.
دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد(اوچا) گفته بود که افزایش بیکاری و گسترش فقر در میان خانوادهها در کشور، آنها را وادار میکند تا کودکان خود را بهخاطر تامین مخارج زندگی خود، به کار کردن در خیابانها، معادن و کارخانهها بفرستند.