شماری از اعضای شبکهی مشارکت سیاسی زنان افغانستان در روز جهانی آزادی مطبوعات و آزادی بیان میگویند که رسانههای افغانستان زیر «تیغ سانسور» طالبان قرار دارند.
رخشانه: اعضای این شبکه روز گذشته(جمعه، ۱۵ ثور) به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات در اسلامآباد و کابل در مکانهای سربسته نسبت به وضعیت بد رسانهها، خبرنگاران و آزادی بیان اعتراض کردند.
اعضای این شبکه گفتند که سانسور رسانهها، ممنوعیت آزادی بیان و عدم دسترسی خبرنگاران به اطلاعات، به یکی از بزرگترین چالشهای رسانهها در افغانستان تبدیل شده است.
آنها گفتند که رسانهها به دلیل تلاشهای گروه طالبان برای تحکیم قدرت و کنترل اطلاعات با محدودیتهای جدی در زمینهی اطلاعرسانی و آزادی بیان روبهرو هستند.
در اعلامیهی شبکهی مشارکت سیاسی هم آمده است که رسانههای افغانستان تحت «سانسور و فیلترینگ» قرار دارند و با گذشت هر روز، محدودیتهای بیشتری برای انتشار اطلاعات وضع میشود.
اعلامیه گفته است که خبرنگاران زن در افغانستان امنیت جانی و مصونیت شغلی ندارند و بسیاری از آنها با مشکلات شدید اقتصادی دستوپنجه نرم میکنند.
اعلامیه این شبکه تاکید کرده است که حضور خبرنگاران زن در رسانهها به عنوان صدای قدرتمند برای حقوق زنان و مسایل مربوط به آنها بسیار مهم و حیاتی است.
اعضای جنبش «زنان پنجره امید» هم در پیوند به مناسبت روز جهانی آزادی مطبوعات میگویند که در افغانستان، مطبوعات در گرو گروه طالبان است.
اعضای این جنبش همچنین میگویند که در حال حاضر هیچ قانونی برای حمایت از جامعهی رسانهای در افغانستان وجود ندارد و خبرنگاران با تهدیدات جدی، آزار و اذیت، شکنجه و زندان مواجه هستند.
در اعلامیه این جنبش آمده است که بیش از ۸۰ درصد از خبرنگاران زن مجبور به ترک شغل خود شدند و تعداد اندک که باقی ماندهاند مجبور به پوشیدن حجاب اجباری هستند و نشر صدایشان جرم است.
از سوم می با هدف افزایش آگاهی در مورد اهمیت آزادی رسانهها و یادآوری وظیفه دولتها برای احترام و حمایت از حق آزادی بیان مندرج در ماده ۱۹ اعلامیه جهانی حقوق بشر ۱۹۴۸، به عنوان روز جهانی آزادی مطبوعات یاد میشود.