مسوولان صحت عامهی طالبان در ولایت ننگرهار میگویند که حدود ۹۰ درصد از افراد مبتلا به بیماری مالاریا باشندگان ولایتهای شرقی کشور هستند.
رخشانه: محمد سعید شیرزاد، مسوول ولایتی مبارزه با بیماری مالاریا در ولایت ننگرهار گفته است که در سال ۲۰۲۳ میلادی حدود ۱۸۰ هزار مورد مبتلا به بیماری مالاریا در سراسر کشور ثبت شده که از این میان، حدود ۹۰ درصد آن مربوط به ولایتهای شرقی به ویژه ننگرهار است.
شیرزاد همچنین میگوید که موارد ابتلا به بیماری مالاریا در این ولایت نسبت به سال ۲۰۲۲ میلادی افزایش یافته است.
به گفتهی او، در سال ۲۰۲۲، موارد ابتلا به این بیماری ۴۵ هزار نفر ثبت شده بود؛ اما در سال ۲۰۲۳ به بیش از ۶۱ هزار مورد رسیده است.
شیرزاد میگوید که بیماری مالاریا گرچه در سراسر کشور جهش قابل توجهی داشته است؛ اما در ننگرهار به دلیل گرمای شدید، فقر، عدم رعایت موارد بهداشتی و بازگشت مهاجران، بیشتر از سایر نقاط کشور گسترش یافته است.
شیرزاد میگوید که در سال ۲۰۲۲ میلادی در سراسر کشور، نزدیک به ۱۲۶ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده بودند و موارد مرگ و میر ناشی از آن گزارش نشده بود.
شیرزاد در مورد اقدامات انجام شده برای جلوگیری از افزایش این بیماری می گوید: برای جلوگیری از آن، نزدیک به ۶۰۰ هزار پشه بند/پشه خانه در مناطق مختلف توزیع کردهاند.
شیرزاد در مورد اینکه چه تعداد زن و کودک به این بیماری مبتلا شدهاند، چیزی نگفته است.
پرویز شینواری، باشندهی ولسوالی اچین ولایت ننگرهار میگوید که خانهاش نزدیک آب راکد است و به همین دلیل به بیماری مالاریا مبتلا شده است.
عطاالله، یک باشندهی شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار از طالبان و نهادهای صحی میخواهد که به منظور جلوگیری از بیماری مالاریا، آگاهیدهی کنند.
بیماری مالاریا یک بیماری ویروسی عفونی و تبدار است که از طریق نیش پشه ماده آنوفل از فرد مبتلا به فرد سالم منتقل میشود.
پیش از این، شرافت زمان، سخنگوی وزارت صحت عامهی طالبان هم در صفحهی فیسبوک خود نوشته بود که حدود ۱۸۰ هزار مورد بیماری مالاریا در سراسر کشور ثبت شده که ۹۰ درصد آن مربوط به ولایات شرقی کشور هستند.
مالاریا بیماری عفونی است که از نیش پشهی آنوفل به انسان منتقل میشود. پلاسمودیوم عامل این بیماری انگلی است که با تب و لرز، حالت تهوع و ضعف و خستگی خودش را نشان میدهد.