جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان و سازمانهای حقوق بشری در ایران، در پی گزارش یوناما مبنی بر مجازات خودسرانه توسط طالبان، بار دیگر رفتارهای «خشونتآمیز و متحجرانهی» این گروه را محکوم کردند.
رخشانه: اعضای این نهادها روز گذشته(جمعه، ۲۲ سرطان) در شهر تهران، پایتخت ایران در یک مکان سر بسته تجمع اعتراضی برگزار کرده و خواستار توقف فوری مجازاتهای خودسرانهی شهروندان کشور توسط طالبان شدند.
در اعلامیهی مشترک جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان و سازمانهای حقوق بشری در ایران، از دفتر یوناما خواسته شده تا تنها به ارائهی گزارشها اکتفا نکنند.
در اعلامیه تاکید شده که سازمان ملل متحد باید طالبان را به عنوان یک «گروه تروریستی» که حقوق اساسی مردم افغانستان را نقض کردهاند، به محاکم بینالمللی معرفی کند.
زنان معترض و اعضای این نهادها تاکید کردند که باید از هرگونه همکاری و تعامل با طالبان تحت عنوان کمکهای بشردوستانه خودداری شود.
در اعلامیه همچنین آمده است که سازمان ملل متحد از تمامی جنایات و نقض حقوق بشری طالبان در افغانستان آگاه است؛ اما تاکنون اقدام قاطعی برای جلوگیری از این جنایات انجام نداده است.
جنبشهای اعتراضی زنان افغانستان و سازمانهای حقوق بشری در ایران هشدار دادند که عدم اقدام جامعهی جهانی در برابر جنایات طالبان، میتواند به معنای همکاری ضمنی با این گروه تلقی شود.
این زنان معترض از نهادهای بینالمللی خواستند که در کنار زنان افغانستان بایستند و به وظایف خود طبق اساسنامههایشان عمل کنند تا از نابودی کامل حقوق و آزادیهای زنان در افغانستان جلوگیری شود.
این درحالی است که نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) اخیرا گزارشی در مورد تاثیرات عملکرد وزارت امر به معروف طالبان بر حقوق بشر منتشر کرده است.
بر اساس این گزارش، فعالیتهای وزارت امر به معروف طالبان تاثیر تبعیضآمیز و نامتناسب بر زنان و دختران در افغانستان داشته است.
این گزارش به مجازاتهای خودسرانهی این گروه نیز اشاره کرده و گفته است که در کمتر از سه سال، دستکم یک هزار و ۳۳ نفر از جمله ۲۰۵ زن و ۸۲۸ مرد توسط طالبان به صورت خودسرانه مجازات شدهاند که این اقدامات برخلاف هنجارهای حقوق بشری است.