کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف)، در واکنش به تصمیم طالبان مبنی بر مسدود کردن انستیتوتهای صحی بهروی دختران، این اقدام را «ضربهای ویرانگر» به حقوق زنان و دختران افغانستان توصیف کرد.
رخشانه: خانم راسـل ناوقت دیروز (چهارشنبه، ۱۵ قوس) در بیانیهای که در ویبسایت یونیسف منتشر شده گفته است که اگر این تصمیم عملی شود، نهتنها آموزش هزاران زن در رشتههای پزشکی مانند پرستاری، قابلگی و زایمان متوقف میشود، بلکه دسترسی زنان و کودکان به خدمات بهداشتی حیاتی نیز به خطر خواهد افتاد.
او تأکید کرده است که افغانستان در حال حاضر با کمبود شدید نیروی کار بهداشتی، بهویژه متخصصان زن، مواجه است.
به گفتهی وی، محرومیت زنان از تحصیل در رشتههای پزشکی میتواند پیامدهای مرگباری برای کل جمعیت افغانستان داشته باشد؛ زیرا زنان بدون حضور متخصصان زن از مراجعه به خدمات بهداشتی اجتناب میکنند.
یونیسف از طالبان خواسته است تا این تصمیم را لغو کرده و اجازه دهند دختران به تحصیل در رشتههای صحی ادامه دهند.
این سازمان هشدار داده است که آیندهی نظام بهداشتی افغانستان وابسته به مشارکت کامل زنان و مردان در عرصهی پزشکی است.
این تصمیم در حالی اتخاذ شده که محدودیتهای طالبان بر آموزش و کار زنان همچنان در حال گسترش است و اعتراضات گستردهای در سطح ملی و بینالمللی را برانگیخته است.
صبح امروز شماری از دختران دانشجو در واکنش به این اقدام طالبان در ولایتهای هرات و تخار دست به اعتراضات خیابانی زدند.
برخی منابع غیر رسمی از ولایت تخار گزارش دادند که چندین دختر معترض امروز توسط نیروهای طالبان بازداشت شدهاند. جزئیات بیشتر در این مورد، تا لحظهی نشر این خبر بهدست ما نرسیده است.