برخی از دختران کارمند در رسانههای محلی بادغیس، از دستور ممنوعیت پخش صدای زنان ابراز نگرانی کرده و میگویند این تصمیم تنها روزنهی امیدشان برای فعالیت در رسانه را میبندد.
رخشانه: دستکم دو دختر خبرنگار در رسانههای محلی ولایت بادغیس به رسانهی رخشانه گفتند که از صبح امروز (پنجشنبه، ۲۷ جدی) خبر مربوط به ممنوعیت صدای زنان در رسانهها، نگرانیهای آنان را نسبت به آینده کاریشان افزایش داده است.
این خبرنگار زن با حفظ هویتاش گفت: «همه خبرنگاران خانم نگران این موضوع هستیم که نشود یک روز فعالیت خانمها هم در رسانه منع شود، اما خبری که امروز دستبه دست میشود، نگرانی خانمها را چند برابر کرده است.»
این خانم خبرنگار با درآمد هشت هزار افغانی در ماه از فعالیت در رسانه، نانآور خانوادهاش است.
او میگوید کار در این عرصه تنها روزنهی امید برای دختران بوده و در صورت قطع آن، هیچ جایگزین شغلی برایشان وجود ندارد.
او افزود: «اگر این خبر به واقعیت داشته باشد، یگانه امید ما برای کار از بین میرود و دیگر نمیدانیم چه مسیری را باید دنبال کنیم.»
این بانوی خبرنگار میگوید که خبرها در مورد منع فعالیت آنان در رسانههای محلی بادغیس به نشر رسیده، اما تاهنوز به صورت رسمی به آنان ابلاغ نشده است.
او گفت: «این خبر پخش شده ولی تا فعلا مسوولان رسانهها به ما چیزی نگفتند و فردا هم به وظیفه خود میرویم. ما نگران هستیم.»
براساس آماری که در دسترس رسانهی رخشانه قرار گرفته در حالحاضر دستکم ۲۰ زن در بخشهای گزارشگری، گویندگی و سایر فعالیتهای رسانهای در۷ رادیوی محلی در بادغیس مشغول کار هستند.
در همین حال، یک فعال رسانهای در هرات تأکید میکند که توقف فعالیت خبرنگاران و گویندگان زن، نوعی خشونت علیه زنان است و نباید این دستور اجرایی شود.
او میگوید: «توقف فعالیت خبرنگاران زن بهتنهایی خود یک شکل آشکار از خشونت علیه زنان است. اینکه هیچ زنی نتواند صدای همجنس خود را بازتاب دهد و تریبونی برای دفاع از زنان ستمدیده و قربانی خشونت در افغانستان وجود نداشته باشد، فریاد آنها را از شنیدن توسط جامعه، جهان و نهادهای مدافع حقوق زنان محروم میکند.»
پیش از این برخی رسانهها گزارش دادند که طالبان فعالیت زنان مجری برنامههای رادیویی را در ولایت بادغیس منع کردهاند.
تاکنون گروه طالبان به صورت رسمی در اینباره دستوری اعلام نکرده است.