یکی از اعضای خانواده تمنا زریاب پریانی، از فعالان حقوق زن ناپدید شده در کابل میگوید که تمنا و سه خواهرش هم اکنون در بند طالبان هستند و از سرنوشت آنان هیچ اطلاعی در دست نیست.
رخشانه: لیلا( اسم مستعار) خانم برادر تمنا در تماس تلفنی به رسانهی رخشانه گفت که گروه طالبان دو شب قبل تمنا زریاب پریانی را همراه سه خواهرش از خانه شان آنان را بازداشت کرده و با خود بردند.
او گفت که چهارشنبه ساعت ۹ شب نیروهای طالبان با چهار رنجر پولیس حکومت پیشین افغانستان، به خانه تمنا یورش برده و چهار دختر جوان را بازداشت کردهاند.
این زن که نخواست نام و هویت اصلی او در خبر ذکر شود گفت که تمنا و خواهرانش در یک ساختمان مسکونی در منطقهی پروان دو همراه با خالهاش زندگی میکردند.
خانم برادر تمنا که کمی دورتر از این دختران در کابل زندگی میکند، گفت: « طالبان با چهار رنجر پولیس ساعت ۹ شب، تمنا، کریمه، شفیقه و زرمینه را بازداشت کردند و دست، پاها ودهن آنان را بستند و با خود بردند. »
به گفته او، خبر دستگیری خواهران پریانی را پسر خالهی تمنا به پدر و برادران او اطلاع دادند. لیلا افزود که پس از شنیدن این خبر، پدر تمنا زریاب پریانی، دچار شوک عصبی شده و اکنون در یکی از شفاخانههای کابل بستری است.
او میگوید که برادر تمنا حوزه به حوزه و اداره به اداره دنبال خواهراناش میگردد و هیچ سرنخی از آنان بدست نیامده است. یکی دیگر از دختران معترض که نخواست نامش ذکر شود، گفت که طالبان تمنا و خواهرانش را برده و تلفن او نیز در اختیار این گروه است.
سخنگویان طالبان بازداشت تمنا زریاب پریانی، یکی از از فعالان زن دستگیر شده را رد کرده و ویدیویی که تمنا از یورش نیروهای طالبان بر خانهاش به رسانهها فرستاده بود، آن را «ساختگی» عنوان کردند.
پیش از این آسوشیتدپرس با افرادی صحبت کرده که چهارشنبه شب شاهد صحنهی بازداشت پریانی و خواهرانش بودهاند. یکی از این شاهدان به آسوشتیدپرس گفته است که پریانی با سه خواهرش از سوی ۱۰ مرد مسلح که خود را از استخبارات طالبان معرفی کردند، به زور، از خانهاش بازداشت شدند.
پروانه ابراهیمخیل، یکی دیگر از فعالان زن است که از روز چهارشنبه به این طرف از او خبری نیست. دو تن از دوستان پروانه که در تظاهراتهای اخیر او را همراهی میکردند، به رسانهی رخشانه گفتهاند که پروانه همراه با همسر خواهرش زمانی دستگیر شدند که به ملاقات یکی از مقامات پیشین حکومت رفته بودند
موج ناپدید شدن قهری فعالان زن، واکنشهای بسیاری را در میان کنشگران و فعالان مدنی و اجتماعی در بیرون و داخل افغانستان به دنبال داشته است. در آخرین مورد امروز صبح فراخوانی به آدرس نهادهای و سازمانهای بینالمللی حقوق بشری برای دادخواهی و آزادی دستگیر شدگان منتشر شده است.