تیم رباتیک دختران افغانستان با ساخت سیستم هوشمند مدیریت ترافیک در میان ۸۸ کشور مقام دوم را از آن خود کردند.
رخشانه: این مسابقه تحت عنوان«Printed Circuit Board The Change» که دو ماه قبل در میان ۸۸ کشور جهان برگزار شده بود، سه نفر از دختران عضو تیم رباتیک افغانستان « سمیه فاروقی، شبنم نورزی و آیدا حیدرپور» در آن شرکت کرده بودند.
سمیه فاروقی، کاپیتان تیم رباتیک دختران افغانستان به رسانهی رخشانه گفت که این مسابقه دو ماه قبل به هدف ارایه یک راهکار برای حل یک چالش موجود در جامعه خود راهاندازی شده بود. اشتراک کنندگان این مسابقه باید چارچوبی را برای حل چالشها طراحی و دیزاین میکردند.
به گفته خانم فاروقی، تیم رباتیک دختران افغانستان در مورد چالش ترافیک در افغانستان تمرکز کرده و در این دو ماه موفق شدند تا سیستم هوشمند مدیریت ترافیک را بسازند.
به گفته سمیه فاروقی، سیستم هوشمند دست ساخت این دختران، توسط انترنت به سرور مدیریت ترافیک وصل است و توسط آن به راحتی چراغهای ترافیکی نظر به تراکم وسایط نقلیه در جادهها، تغییر و تبدیل میشود.
در سیستمی که این تیم دختران ساختهاند، به منظور جلوگیری از تخلفات قوانین ترافیکی یک کمره امنیتی بالای هر چراغ ترافیک نیز نصب شده است.
خانم فاروقی گفت: «مسابقه میان ۸۸ کشورو تیم بود. هر تیم باید یک مشکل کشور خودش را حل میکرد و ما فکر کردیم ترافیک یک مشکل جدی است. ما پلان داشتیم که یک بورد بسازیم توسط آن به راحتی مشکل را حل کنیم که بتواند چراغهای ترافیکی را تبدیل کند نظر به موترهای که از سرک عبور و مرور دارند. بالای هر چراغ یک کمره امنیتی نصب است که وسایطی که خلاف قانون عمل میکند، مورد پیگیرد قرار میگیرد.»
به باور این دختران رباتساز، این سیستم هوشمند در قسمت مدیریت ترافیک و کاهش ازدحام در جادهها، کمک میکند.
تیم رباتیک دختران افغانستان بیش از ۵۰ نفر عضو دارد که ۹ تن آنان پس از سقوط دولت افغانستان بدست طالبان، در پروازی با همکاری دولت قطر، به این کشور رفتند.
اعضای تیم رباتیک دختران هرات بین ۱۵ تا ۱۹ سال دارند که از چند سال به این سو مصروف ساخت روبات هستند.