منابع از دانشگاه بامیان به رسانه رخشانه میگویند که ۵۶۰ دختر دانشجو از هفت دانشکده این دانشگاه فراغت شان را از مقطع لیسانس جشن گرفتند.
رخشانه: مسوولان دانشگاه ولایت بامیان روز (یکشنبه ۲۰ قوس) سال جاری محفل تجلیل از فراغت ۵۶۰ تن از دختران دانشجوی این دانشگاه را به صورت جداگانه از پسران برگزار نمودهاند.
حضرت محمد برهانی، رییس منصوب شدهی طالبان برای دانشگاه بامیان به رسانه رخشانه میگوید که این دختران از هفت دانشکده و ۳۲ دیپارتمنت این دانشگاه، مقطع لیسانس را فرا گرفتهاند.
برهانی دلیل برگزاری جداگانه جشن فراغت پسران و دختران را زیاد بودن تعداد دانشجویان عنوان نموده و افزود: «چون با دختران دانشجو مادران و خواهران شان نیز میآمدند ما به خاطر احترام و عزت شان محفل این دانشجویان را در تالار برگزار نمودیم که هم هوا مناسب است و هم برای اطفال که به این جشن میآمدند مکان امنتر و بهتری فراهم شده بود».
یک منبع دیگر که نخواست نامش در خبر ذکر شود، به رسانه رخشانه میگوید که در روز جشن فراغت پسران، به هیچ زن و دختری اجازه حضور در محفل برای تبریکی بستگانشان داده نشده است.
این منبع میافزاید که حتا تعداد خانمهای که به قصد اشتراک در جشن فراغت پسرانشان آمده بودند از دروازه ورودی دانشگاه بامیان اجازه حضور در جشن برای آنان داده نشد.
در همین حال، فهیمه احمدی که ۲۳ سال سن دارد و به تازگی مقطع لیسانس علوم فزیک را در دانشکدهی تعلیم و تربیه دانشگاه بامیان فرا گرفته، به رسانه رخشانه میگوید از اینکه توانسته در شرایط سخت و تحولات اخیر، به تحصیل ادامه دهد خوشحال است.
او میافزاید که بیشتر درسهای آنها به صورت تشدیدی پیش رفته و آنچنان که آرزو داشت، درس خوانده نتوانسته است.
فهیمه میگوید که بزرگترین چالش سر راه دانشجویان دختر فقر اقتصادی است؛ زیرا خانوادهها توان حمایت مالی از فرزندانشان را ندارند و مجبوراند مقداری پول را به صورت قرض از همسایهها و آشناها پیدا کنند تا فرزندان شان به تحصیل ادامه دهند.
طاهره نظری هم ۲۴ سال سن دارد و یکی از دانشآموختهگان علوم اجتماعی دانشگاه بامیان است. او میگوید: «ویروس کرونا و تحولات که در کشور ما به وجود آمد باعث شد تا چهار سال تحصیلی را به مدت پنجو نیم سال تمام کنیم و از اینکه امروز از این مقطع تحصیلی تجلیل میکنیم، واقعا احساس خوشحالی میکنم».
طاهره میافزاید که پس از روی کار آمدن طالبان او امیدش را از دست داده و فکر میکرد ادامه تحصیل برای او یک رویا باقی خواهد ماند؛ اما اکنون که مقطع لیسانس را به پایان رسانده، به فکر طی کردن مدارج بالاتر تحصیلی است.
این درحالی است که طالبان از زمان به قدرت رسیدنشان در اواخر ماه اسد سال گذشته، مکاتب دخترانه را مسدود کرده و زنان را از ادامه کار در ادارات دولتی محروم کردند و نیز قیودات سختگیرانهی را برای اعمال تفکیک جنسیتی در دانشگاهها و مکانهای عمومی به اجرا گذاشتهاند.