تیم رباتیک دختران افغانستان به نمایندگی از کشور، در پنجمین کنفرانس سازمان ملل متحد در مورد کشورهای کمتر توسعهیافته اشتراک کرده و اختراعات خود را به نمایش گذاشتند.
رخشانه: صدیقالله افغان، مدیر روابط عمومی تیم رباتیک دختران افغانستان امروز(یکشنبه، ۱۴ حوت) در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید که دختران رباتساز کشور به رهبری رویا محبوب، بنیانگذار این تیم، با اشتراک در این کنفرانس، پنج ربات ساخته شدهی خودشان را به نمایش گذاشتند.
آقای افغان میگوید، یکی از رباتهای به نمایشگذاشتهشده در این کنفرانس، ویلچر هوشمند است برای افراد دارای معلولیت که دست و پای شان حرکت ندارد.
به گفتهی آقای افغان، این ویلچر هوشمند ساخت تیم ملی رباتیک دختران افغانستان، با استفاده از مردمک چشم کنترل میشود.
علاوه بر این، رباتهای کاربن کپچر، که به هدف جمعآوری زبالهها ساخته شده و رباتهای فلزیاب، وینتلاتور(دستگاه تولیدکنندهی آکسیجن) و بدیل آن نیز در این کنفرانس به نمایش گذاشته شده است.
از سوی دیگر، افسانه احمدی شیرینسخن، عضو تیم رباتیک دختران افغانستان به رسانهی رخشانه میگوید که احساس غرور و افتخار داریم که به نمایندگی از افغانستان توانستیم در این کنفرانس شرکت کنیم و دستآوردهای تیم ملی رباتیک دختران افغانستان را برای جهان به نمایش بگذاریم.
او میافزاید: «به جهانیان بار دیگر یادآوری کردیم که اگر به دختران افغانستان فرصت تحصیل و کار فراهم شود، آنها میتوانند نه تنها برای افغانستان، بلکه برای جهان خدمات بزرگی انجام بدهند.»
خانم شیرینسخن میگوید که بازدیدکنندگان، بهشمول مقامهای سازمان ملل متحد و کشورهای مختلف که در این کنفرانس حضور داشتند، «ضمن ستایش و تشویق از دستآوردها و رباتهای ساخته شدهی تیم ملی دختران رباتیک، متعجب و شگفتزده شدند.»
او میافزاید که خوشبختانه امروز در این کنفرانس بار دیگر توانستیم توجه بازدیدکنندگان را به زنان و دختران محروم از کار و تحصیل جلب کنیم.
سمیه قتالی، عضو دیگر تیم ملی رباتیک دختران افغانستان نیز میگوید که انگیزهی اصلی تیم ما از شرکت در این کنفرانس این بود که بتوانیم از طریق عملکرد و دستآوردهای خود صدای هزاران دختر افغانستان باشیم که در شرایط فعلی از حق آموزش و تحصیل محروم اند.
او میگوید: «بازدید کنندگان میگفتند که افغانستان چقدر زنان و دختران با استعدادی دارد که اگر فرصت بالیدن و شگفتهشدن را داشته باشند، کارهای بهمراتب بزرگتری را به نمایش میگذارند.»
او میگوید، ما امروز توانستیم با اندکترین فرصتی که داشتیم، تواناییهای دختران و زنان افغانستان را به جهانیان نشان داده و دیدگاه خیلی از افرادی که در این کنفرانس شرکت کرده بودند را در برابر تواناییهای دختران افغانستان، به شیوهی مثبت تغییر بدهیم.
او در اخیر از طالبان میخواهد که جلو تحصیل و توانایی دختران افغانستان را نگیرند و اجازه بدهند تا آنها نیز در توسعه و پیشرفت کشور، با همراهی مردان جامعه، سهیم باشند.
کنفرانس بینالمللی محور کشورهای کمتر توسعهیافته، هر دهه یکبار برای پنج روز برگزار میشود و در آن اختراعات و نوآوریهای این کشورها به نمایش گذاشته میشود.