همزمان با آغاز سال تعلیمی جدید، طالبان بار دیگر دختران دانشآموز را از رفتن به مکتب منع کردند. یونیسف نیز گفته است که این تصمیم ناروا و کوتهفکرانه است.
رخشانه: صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد در افغانستان(یونیسف) امروز(سهشنبه، ۱حمل) با نشر اعلامیهای میگوید، عمیقا مایوسکننده است که طالبان بار دیگر از رفتن دختران در مکاتب، جلوگیری کردهاند.
این نهاد افزوده است که این تصمیم ناروا و کوتهفکرانه، امیدها و رویاهای بیش از یک میلیون دختر را در هم کوبیده و نقطهی عطف وحشتناک دیگری در تضعیف مداوم حقوق زنان و دختران در سراسر کشور است.
به گفتهی یونیسف، دختران در سراسر افغانستان بیش از سه سال است که از حق آموزش محروم شدهاند.
یونیسف توضیح داده است که دختران دانشآموز در افغانستان ابتدا به دلیل همهگیری ویروس کووید-۱۹ و سپس به دلیل ممنوعیت طالبان از آموزش بازماندهاند.
صندوق حمایت از کودکان هشدار داده است که تأثیرات این محرومیت و ممنوعیتها، آسیبهای وحشتناکی بر سلامت روان دختران، رفاه کلی و آیندهی آنها دارد.
به گفتهی این نهاد، دختران و نوجوانان، از جمله افراد دارای معلولیت، حق تحصیل دارند و ممنوعیت از آموزش برای دختران پیامدهای گستردهای برای اقتصاد و نظام صحی کشور خواهد داشت.
یونیسف گفته است که دختران در سرتاسر افغانستان از ما میخواهند راه حلهای عملی برای آموزش آنها پیدا کنیم.
اعلامیه به نقل از یک دختر دانشآموز صنف ششم نوشته است: «رفتن به مکتب نور زندگی است. اگر به مکتب نرویم، زندگی ما تاریک خواهد شد.»
اعلامیه در ادامه تاکید کرده که این نهاد در کنار هر دختر و زن افغانستان میایستد و از طالبان میخواهد که به همهی دختران اجازه دهند تا آنها بلافاصله به مکتب بازگردند.
یونیسف گفته که دختران باید اجازه داشته باشند که به تحصیلات خود ادامه دهند، از سلامت روان خود محافظت کنند و به آینده و توسعهی کشور خود کمک کنند.
در همین حال، دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد در افغانستان(یوناما) نیز در توییتی به همین مناسبت نوشته است که با آغاز سال تعلیمی جدید افغانستان در این هفته، بیش از یک میلیون دختر از حضور در صنفها منع خواهند شد.
یوناما مجدداً از طالبان درخواست کرده تا به همه سیاستهای تبعیضآمیز علیه زنان و دختران پایان دهند.
یوناما افزوده که این سیاستهای تبعیضآمیز نه تنها آرزوهای نیمی از مردم را مختل کرده، بلکه صدمات زیادی را به افغانستان وارد میکند.