صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) میگوید که ممنوعیت کار زنان در نهادهای سازمان ملل در افغانستان از سوی طالبان، به قیمت جان کودکان تمام خواهد شد.
رخشانه: یونیسف روز گذشته(چهارشنبه، ۱۶ حمل) در بیانیهای گفته است که افغانستان خانهی یکی از بدترین بحرانهای بشردوستانه در جهان است.
بیانیه به نقل از کاترین راسل، مدیر اجرایی یونیسف در افغانستان میگوید که بیش از ۲۸ میلیون نفر، از جمله بیش از ۱۵ میلیون کودک، در سال جاری میلادی به کمکهای بشردوستانه و حفاظتی نیاز دارند، گرسنگی و بیماری در کمین است و اقتصاد این کشور نیز در حال فروپاشی است.
راسل گفته است که با وجود این وضعیت ویرانگر، طالبان تصمیم غیرمعقول و گیجکنندهای را اتخاذ کردهاند تا زنان افغانستان را از همکاری با سازمان ملل متحد در افغانستان، از جمله یونیسف، منع کنند.
او افزوده که پس از ممنوعیت کار زنان در نهادهای غیر دولتی داخلی و خارجی، این تصمیم طالبان تجاوز دیگری به حقوق اساسی زنان است و ارسال کمکهای بشردوستانه را در سراسر کشور تضعیف میکند.
کاترین راسل گفته است که زنان افغانستان، شریان حیات عملیات بشردوستانهی ما هستند. آنها مهارتهای منحصر به فردی برای دسترسی به آسیب پذیرترین افراد از جمله کودکان و زنان، بیماران و سالمندان و نیز کسانیکه دارای معلولیت هستند، دارند.
او افزوده که کارمندان زن به جمعیتهایی مثل متخصصان تغذیه، سلامت جامعه و مددکاران اجتماعی، معلمان، واکسیناتورها، پرستاران، پزشکان و بسیاری موارد دیگر که همکاران مردشان نمیتوانند به آنها دسترسی داشته باشند، دسترسی دارند.
به گفتهی راسل، یونیسف با یکی از بزرگترین عملیاتهای بشردوستانهی جهان، در نظر دارد تنها در سال جاری به ۱۹ میلیون شهروند افغانستان خدمات ضروری ارائه بدهد و اکنون نیز در حال ارائهی خدمات درمانی برای کودکان مبتلا به سوء تغذیه شدید است.
راسل بار دیگر تاکید کرده که کارمندان زن برای موفقیت خدمات حیاتی برای کودکان افغانستان ضروری اند و بدون آنها، فاجعهی انسانی در داخل افغانستان تشدید خواهد شد و کودکان بیشتری قربانی خواهند شد.
یونیسف از طالبان میخواهد که این تصمیم را لغو کنند و تمام اقداماتی که حقوق زنان و دختران را برای کار، تحصیل و آزادی محدود میکند، برداشته شوند.
در همین حال، آلیسون دیویدیان، نمایندهی بخش زنان سازمان ملل برای افغانستان نیز در توییتی ممنوعیت زنان از کار در دفاتر سازمان ملل از سوی طالبان را حملهی مستقیم به منشور سازمان ملل خوانده و افزوده است که حملهی اخیر طالبان به حقوق زنان، فقط گامی در جهت نادرست نیست؛ بلکه بنبست کامل است.
این واکنشها درحالی مطرح میشود که طالبان به تازگی کارمندان زن دفاتر سازمان ملل در افغانستان را از کار منع کردهاند.