صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) میگوید که سرمایهگذاری برای آموزش دختران جوامع، کشورها و کل جهان را متحول میکند.
رخشانه: یونیسف امروز(شنبه، ۱۹ حمل) در گزارشی گفته است، دخترانیکه آموزش میبینند، کمتر احتمال دارد در سنین پایین ازدواج کنند. آنها میتوانند زندگی سالم و پرباری داشته باشند.
این نهاد افزوده است، در صورت دسترسی دختران به آموزش، آنها در آینده درآمدهای بالایی خواهند داشت، در تصمیماتیکه بیشتر بر آنها تأثیر میگذارد، سهم میگیرند و آیندهی بهتری برای خود و خانوادهی خود میسازند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل گرچه در مورد آموزش دختران در افغانستان اشارهای نکرده؛ اما گفته است که تحصیل دختران باعث تقویت اقتصاد و کاهش نابرابری میشود که این به ساختن جوامع پایدارتر و انعطافپذیرتر کمک میکند.
یونیسف گفته که آموزش دختران چیزی فراتر از دسترسی آنها به مدرسه است. این نهاد حامی کودکان توضیح داده که آنها باید در اماکن اکادمیک و آموزشی احساس امنیت کنند و در موضوعات و مشاغلی که برای آیندهی خود انتخاب میکنند، حمایت شوند.
در گزارش یونیسف آمده است، علیرغم شواهدی که نشان میدهد آموزش و پرورش دختران برای توسعهی جوامع محوری و اساسی است، تفاوتها و تبعیضهای جنسیتی در عرصهی آموزش همچنان ادامه دارد.
گزارش در ادامه گفته است که در سراسر جهان، ۱۲۹ میلیون دختر از رفتن به مکتب و آموزش بازماندهاند که ۳۲ میلیون نفر در سن مکتب ابتدایی هستند.
گزارش افزوده است که در کشورهای متاثر از جنگ و درگیری، دختران بیشتر از دو برابر دخترانی که در کشورهای غیر متاثر از جنگ زندگی میکنند، از آموزش باز ماندهاند.
یونیسف در ادامه به نابرابری جنسیتی در آموزش پرداخته و گفته است که سیستمهای آموزشی دختران و پسران را در برابر تبعیض جنسیتی، توانمند میسازد و توسعهی مهارتهای زندگی از جمله خودمدیریتی، ارتباط، مذاکره و تفکر انتقادی که جوانان برای رسیدن به موفقیت به آنها نیاز دارند را ارتقا میدهد.
این نهاد در ادامه گفته است که سیستمهای آموزشی متناسب با برابری جنسیتی میتواند به کاهش خشونتهای مبتنی بر جنسیت و اعمال نادرست، از جمله ازدواج کودکان کمک کند.
صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل درحالی از آموزش دختران صحبت میکند که دختران دانشآموز بالاتر از صنف ششم در سراسر افغانستان از آموزش محروم اند.
با وجود امیدواریهای شهروندان کشور در مورد بازگشایی مکاتب دخترانه در سال جدید تعلیمی، گروه طالبان همچنان به محرومیت دختران از آموزش ادامه دادهاند.