شماری از نظامیان حکومت پیشین از کانگرس ایالات متحدهی امریکا خواستند تا در مورد بازداشت، شکنجه و کشتار آنها در افغانستان از سوی طالبان، اقدامات جدی را روی دست گیرند.
رخشانه: شماری از نظامیان حکومت پیشین عضو کمیتهی نظامیان جنبش اعتراضی شنبههای ارغوانی امروز(یکشنبه، ۱۵ دلو) در بیانیهای گفتهاند که فشارهای بینالملی بر طالبان را افزایش داده و در زمینهی توقف بازداشت، شکنجه و کشتار نظامیان حکومت پیشین اقدامات جدی و عملی را روی دست بگیرند.
به باور این نظامیان، نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین به دليل حمایت از ماموریت نیروهای بینالمللی در افغانستان، توسط گروه طالبان بازداشت و در زندانهای مخوف و وحشتناک این گروه تحت شکنجه بهسر میبرند.
آنها از سازمان ملل متحد، کمیتهی بینالمللی صلیب سرخ، نهادهای حقوق بشری و جامعهی جهانی میخواهند تا نظارت بر زندانهای گروه طالبان بهویژه زندانهای تحت کنترول ادارهی استخبارات این گروه را افزایش داده و در زمینهی رهایی فوری نظامیان پیشین اقدام کنند.
آنها همچنان از همکاران بینالمللی، بهویژه ایالات متحده امریکا و کانگرس این کشور میخواهند تا نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پیشین را در این شرایط دشوار تنها نگذارند و در زمینهی رسیدگی به پروندههای مهاجرتیشان سهولتهای لازم را فراهم ساخته و برای آنها و مخصوصاً«زنان نظامی» ویزای بشردوستانه صادر کنند.
آنها از شهروندان کشور میخواهند تا قربانیها و جانفشانیهای نیروهای امنیتی و دفاعی حکومت پيشين افغانستان را نادیده نگرفته و در برابر بازداشت و کشتار آنها خاموش نباشند.
یکی از نظامیان زن حکومت پیشین در نوار ویدیویی که به رسانهها فرستاده، میگوید که بیشتر زنان نظامی سرپرست خانوادههای خود هستند و در معرض خطرات امنیتی از سوی طالبان قرار دارند.
یکی دیگر از نظامیان نیز میگوید، نظامیان حکومت پیشین که نماد«اقتدار و افتخار» کشور بودند، شماری از آنها به کشورهای ایران و پاکستان مهاجر شده و شمار دیگر هنوز هم در کشور در معرض حملات تلافیجویانه و انتقامجویانهی نیروهای طالبان قرار دارند.
یک زن نظامی دیگر هم با انتقاد از عملکرد جامعهی جهانی و بهخصوص ایالات متحدهی امریکا در برابر وضعیت نظامیان حکومت پیشین میگوید که آنها در این شرایط خاص نیازمند توجه جدی هستند.
پس از تسلط طالبان، ارتش کشور نیز از هم پاشید، برخی از آنها بهصورت قانونی و غیرقانونی موفق به خروج از افغانستان شدند؛ اما برخی دیگر هنوز هم در افغانستان ماندهاند و همهروزه توسط نیروهای طالبان مورد حملات انتقامجویانه قرار میگیرند.