رینا امیری، نمایندهی ویژهی امریکا در امور زنان و حقوق بشر افغانستان میگوید که این کشور بهدلیل سیاستهای افراطی با بحران صحی مواجه است.
رخشانه: خانم امیری روز گذشته(دوشنبه، ۲۳ دلو) در صفحهی ایکس خود به مناسبت«روز جهانی زنان و دختران در ساینس» به این موضوع اشاره کرده است.
امیری گفته است که در این روز به یاد میآوریم که زنان و دختران افغانستان از حق خدمت به کشور خود به عنوان پزشک، مهندس، دانشمند و سایر حرفهها محروم هستند.
وی افزوده است که افغانستان بهدلیل سیاستهای افراطی با کمبود پرستار و پزشک و بحران صحی مواجه است.
روز ۱۱هم فبروری از سوی یونسکو بهعنوان روز جهانی زنان و دختران در ساینس نامگذاری شده است.
پیش از این، دفتر هماهنگکنندهی کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد نیز به همین مناسبت بر مشارکت کامل و برابر زنان و دختران افغانستان در ساینس تاکید کرده بود.
این سازمان گفته بود که مشارکت کامل و برابر زنان و دختران در ساینس، تکنالوژی و نوآوری نه تنها برای رشد اقتصادی ضروری است، بلکه برای همهی بخشهای جامعه نیز بسیار مهم است.
این نهاد از سازمان ملل متحد خواستار پایان دادن به رفتارهای کلیشهای و تبعیضآمیز علیه زنان و دختران در همهی جوامع شده بود.
از سویی هم، دیدبان حقوق بشر نیز در گزارشی. گفته بود که محدودیتهای طالبان بر حقوق زنان و دختران، سلامت مردم افغانستان و بهخصوص زنان و دختران را با خطر مواجه کرده است.
در حال حاضر زنان و دختران در افغانستان از آموزش و تحصیل بازماندهاند.
طالبان نیز علیرغم واکنشهای جدی داخلی و خارجی، تا هنوز تمایلی به بازگشایی مکاتب و دانشگاهها بهروی زنان و دختران نشان ندادهاند.