دفتر معاونیت سازمان ملل متحد در کابل(یوناما) با نشر گزارش تحقیقی تازه در مورد زنان افغانستان اعلام کرده است که به باور اکثریت زنان افغانستان به رسمیت شناسی طالبان بحران حقوق بشری را در این کشور تشدید میکند.
رخشانه: نمایندگی سازمان ملل متحد در کابل امروز(جمعه،۲۷دلو) گزارش تازهای را منتشر کرده است که در آن با بیش از ۷۰۰ زن در ۳۴ ولایت افغانستان مصاحبه شده است.
در گزارش یوناما آمده است که حدود ۶۷ درصد از این زنان گفتهاند که به رسمیت شناختن طالبان بحران حقوق زنان و خطر ادامهی حضور این گروه را تشدید میکند.
در گزارش آمده است که ۳۲ درصد از زنان گفتهاند پس از لغو همه محدودیتها علیه زنان، طالبان به رسمیت شناخته شود.
۲۵ درصد از زنان گفتهاند با لغو ۲۵ درصد از محدودیتها طالبان به رسمیت شناخته شوند؛ اما به باور ۲۸ درصد دیگر طالبان تحت هیچ شرایطی نباید به رسمیت شناخته شوند.
یوناما گفته نتایج یک نظرسنجی دیگر در ماه جولای ۲۰۲۳ نشان میداد که ۹۶ درصد از زنان در پاسخ به سوال مشابه گفته بودند به رسمیت شناختن طالبان یا باید پس از بهبود وضعیت زنان رخ دهد یا اصلا چنین اتفاقی نباید بیفتد.
همچنان در بخش دیگر از گزارش یوناما آمده است که زنان به ویژه در کابل توضیح دادهاند که چگونه اجرای قوانین طالبان باعث افزایش آزار و اذیت در مکانهای عمومی شده و توانایی آنها را برای حضور در مکانهای عمومی محدودتر کرده است.
زنان گفتهاند که آنان از بازداشت توسط نیروهای طالبان و ننگ و شرم پس از آزادی در میان خانوادهها از زندان طالبان، میترسند.
بیش از نیم زنان مصاحبه شوند(۵۷درصد) گفتهاند که با بیرون شدن از خانه بدون محرم مرد احساس ناامنی میکنند. در گزارش آمده است که با صدور هر فرمان جدید میزان ترس و اضطراب در میان زنان افزایش مییابد.
در این گزارش زنان گفتهاند که استقلالیت آنان از دست رفته و تنها یک درصد از زنان فکر میکنند که بر تصمیمگیریها در سطح جامعه تاثیر «خوب» و یا «کامل» دارند. در این گزارش همچنین آمده است که زنان از کشورهایی که بدون در نظر گرفتن رفتار طالبان با زنان، با این گروه رابطه برقرار میکنند، ابراز ناامیدی کردهاند.
همچنین در گزارش آمده است که میزان تاثیرگذاری یا نفوذ زنان در تصمیمگیریهای سطح خانواده از ۹۰ درصد در ۲۰۲۳ به ۳۲ درصد در جنوری ۲۰۲۴ کاهش یافته است.
زنان در این گزارش به جامعه جهانی پیشنهاد دادهاند که طالبان را بدون لغو محدودیتهای اعمال شده بر زنان و دختران، به رسمیت نشناسد.