همزمان با ۲۰ جون، روز جهانی پناهجویان، شماری از زنان معترض عضو جنبش زنان پنجره امید مقیم در پاکستان، خواستار توقف اخراج اجباری پناهجویان افغانستان از این کشور شدهاند.
رخشانه: اعضای جنبش زنان پنجره امید امروز (پنجشنبه، ۳۱ جوزا) با ارسال نوارهای ویدیویی به رسانهی رخشانه گفتند که زنان و دختران از برگشت حاکمیت گروه طالبان «وحشت» دارند و اخراج زنان و دختران معترض از ایران و پاکستان، آنها را بیشتر از پیش در معرض خطر قرار میدهد.
آنان تاکید میکنند که پروسه اخراج اجباری، زندگی زنان را با چالش جدی مواجه کرده است.
این زنان میگویند: «در حالیکه پناهندگان در پاکستان و ایران به دلیل بیکاری و نبود درآمد و سیاستهای سختگیرانه از هیچ نوع امکانات رفاهی، معیشتی، آموزشی و غیره برخوردار نیستند؛ ولی امنیت اندک فیزیکی را نسبت به ترور و وحشت داخل افغانستان ترجیح میدهند.»
اعضای این جنبش در ادامه خواهان تسریع روند پروسه درخواستهای پناهندگی پناهجویان شدهاند.
زنان معترض خواستار «حق زندگی مصؤن» براساس قواعد بینالملل شدند.
سازمان عفو بینالملل نیز با ابراز نگرانی از آیندهی نامعلوم زنان و دختران افغانستان در پاکستان، از کشورها و سازمانهای بینالمللی خواست به صدای پناهجویان اهل افغانستان بهویژه زنان و دختران در پاکستان گوش دهند.
ریچارد بنت، گزارشگر ویژهی سازمان ملل در مورد افغانستان نیز همزمان با روز جهانی پناهندگان از کشورهای جهان خواسته تا روند اسکان مجدد پناهجویان اهل افغانستان را سرعت بخشند.
پس از سقوط دولت افغانستان توسط گروه طالبان در ۱۵ اگست ۲۰۲۱، شماری از زنان و دختران فعال، کارمندان دولت و زنان معترض از ترس حملات انتقامجویانه طالبان و زندانیهای آزاد شده از زندان، به هدف رفتن به کشورهای اروپایی و امریکایی کشور را ترک کردهاند و در حالحاضر در وضعیت بیسرنوشتی در کشورهای ایران و پاکستان به سر میبرند.
در همینحال، در طول یک سال گذشته اخراج اجباری پناهجویان و مهاجران افغانستان از کشورهای پاکستان و ایران موجب افزایش نگرانی پناهجویان در این کشورها شده است.
با این حال و به رغم واکنشهای زیاد علیه اخراج پناهجویان افغان از پاکستان و ایران، تا کنون این کشورها از تصمیم خود منصرف نشده و روزانه صدها مهاجر اهل افغانستان را به گونهی اجباری به کشور برمیگردانند.
طبق آمار وزارت مهاجران طالبان، تنها در روز ۲۴ و ۲۵ جوزا بیش از ۴ هزار و هشتصد پناهجو از ایران و ۷۷۵ پناهجوی اهل افغانستان از طریق راه ابریشم ولایت نیمروز و مرز تورخم و سپینبولدک وارد افغانستان شدهاند.