زنان معترض در جنبش شنبههای ارغوانی از اقدام سازمان ملل متحد در مورد بهرسمیت شناختن «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان استقبال کردهاند.
رخشانه: اعضای جنبش شنبههای ارغوانی امروز(سهشنبه، ۱۰ میزان) با ارسال نوارهای ویدیویی به رسانهی رخشانه گفتند که از تصمیم سازمان ملل متحد برای به رسمیت شناختن آپارتاید جنسیتی علیه زنان افغانستان که بهصورت سیستماتیک توسط طالبان اعمال میشود، استقبال میکنند.
آنها گفتهاند که این اقدام گامی مهم در جهت تحقق عدالت برای میلیونها زن و دختر افغانستان بوده که روزانه تحت شدیدترین نوع سرکوب و تبعیض قرار دارند.
همچنین این جنبش در اعلامیهای در این مورد از سازمان ملل متحد و نهادهای بینالمللی مرتبط خواسته است تا به سرعت و با جدیت «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را به رسمیت بشناسند و به یکی از خواستههای اصلی زنان افغانستان، یعنی محاکمه و پاسخگویی رهبران طالبان بهعنوان عاملان جنایات سیستماتیک علیه بشریت و «آپارتاید جنسیتی»، پاسخ مثبت دهند.
جنبش شنبههای ارغوانی با تأکید بر همبستگی جهانی در این مبارزه، از تمامی نهادهای حقوق بشری خواسته است تا فشارهای دیپلماتیک و قانونی لازم برای پایان دادن به این آپارتاید را اعمال کنند.
این جنبش هشدار داده است که هرگونه تأخیر در این مسیر میتواند اعتبار نهادهای بینالمللی در دفاع از حقوق بشر را زیر سوال ببرد.
جنبش، نشست آتی کمیتهی حقوقی سازمان ملل متحد در اکتبر را فرصتی مهم برای بهرسمیت شناختن رفتار طالبان در برابر زنان بهعنوان «آپارتاید جنسیتی» و گشودن راهی برای اقدامات قانونی و دیپلماتیک بیشتر در سطح جهانی میداند.
جنبش شنبههای ارغوانی بر این باور است که اکنون زمان آن فرا رسیده است تا سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی از سیاستهای محافظهکارانه عبور کرده و بهطور جدی از حقوق بشر و حقوق زنان در برابر طالبان دفاع کنند.
این واکنشها در حالی مطرح میشود که روز گذشته، گوردون براون، نمایندهی ویژهی سازمان ملل متحد در امور آموزش جهانی، در یک کنفرانس مطبوعاتی گفته بود که این سازمان در نظر دارد تا «آپارتاید جنسیتی» در افغانستان را بهرسمیت بشناسد.