مرکز خبرنگاران افغانستان اعلام کرده است که مسوولان محلی طالبان در ولایت تخار، عکاسی و تصویربرداری از نشستها و کارمندان ادارات محلی این گروه را ممنوع کردهاند.
رخشانه: مرکز خبرنگاران افغانستان امروز(چهارشنبه، ۱۱ میزان) در خبرنامهای گفته است که این تصمیم طالبان، دو ماه پس از توشیح قانون امر به معروف و نهی از منکر این گروه که براساس آن نشر تصویر زندهجان ممنوع شده، به اجرا درآمده است.
این مرکز با ابراز نگرانی شدید نسبت به این دستور، از رهبری طالبان خواسته است تا در این تصمیم به شدت عقبگرایانه تجدید نظر کنند؛ چرا که این اقدام پیامدهای جدی بر روند کاری رسانهها و دسترسی شهروندان کشور به اطلاعات خواهد داشت.
مرکز به نقل از منابع خود گفته است که این تصمیم در روز چهارشنبه (۴ میزان) در یک جلسهی اداری از سوی مولوی حبیبالله حنفی، رییس ادارهی امر به معروف طالبان در ولایت تخار اعلام شده است.
براساس خبرنامه، حنفی در این جلسه تاکید کرد که تصمیم منع عکاسی و تصویربرداری، بر اساس قانون جدید توشیحشدهی امر به معروف اتخاذ شده و تمام مسوولان و کارمندان ادارات محلی باید از آن پیروی کنند.
خبرنامه تصریح کرده است طبق این دستور، پس از این نباید از نشستها عکس یا ویدئو تهیه شود و مصاحبههای تصویری نیز باید کنار گذاشته شوند.
همچنین حنفی افزوده است که گزارشهای کاری ادارات و مسوولان محلی این گروه باید تنها به صورت نوشتاری یا صوتی تهیه شوند.
مرکز خبرنگاران افغانستان به نقل از خبرنگاران محلی گفته است که این دستور بلافاصله پس از اعلام اجرایی شده و مسوولان طالبان اجازه نمیدهند که از نشستهایشان تصویربرداری شود و از مصاحبههای تصویری نیز خودداری میکنند.
گفتنی است که این نخستینبار نیست که چنین محدودیتهایی از سوی طالبان وضع میشود؛ برای نخستین بار در ماه دلو سال گذشته، ممنوعیت عکاسی و تصویربرداری از مسوولان و نشستهای اداری طالبان در ولایت قندهار، از سوی این گروه اعلام و اجرایی شد.
در ماه گذشته هم با توشیح قانون جدید امر به معروف، دیده شد که این محدودیتها به شکل سیستماتیک به تمامی ولایات کشور گسترش یافته است.
این قانون محدودیتهایی را نیز برای رسانهها و خبرنگاران وضع کرده است؛ از جمله در مادهی هفدهم این قانون، به محتسبان (نیروهای اجرایی وزارت امر به معروف این گروه) مسوولیت داده شده است تا مانع نشر مطالب حاوی تصاویر ذیروح (جاندار) شوند.
مرکز خبرنگاران افغانستان با ابراز نگرانی جدی نسبت به این محدودیتها، تصمیم طالبان در تخار را اقدامی به شدت عقبگرایانه و مغایر با قانون رسانههای همگانی کشور دانسته که میتواند پیامدهای ناگواری بر فعالیتهای رسانهای و دسترسی مردم به اطلاعات در این ولایت داشته باشد.