نیروهای استخبارات و امر به معروف گروه طالبان در کابل به دفتر تلویزیون آرزو در شهر کابل یورش برده و ضمن بدرفتاری با کارمندان این رسانه، هفت تن از آنها را بازداشت و تجهیزات دفتر، از جمله کامپیوترها را ضبط کردند.
رخشانه: مرکز خبرنگاران افغانستان گفته است که این رویداد حوالی ساعت ۹:۳۰ صبح دیروز (چهارشنبه، ۱۵ قوس) رخ داده است. این نهاد، این اقدام را نقض صریح حقوق قانونی رسانهها دانسته و خواستار آزادی فوری بازداشتشدگان و بازگشایی بدون قید و شرط این رسانه شده است.
به گفته این نهاد، نیروهای استخبارات طالبان ابتدا با لتوکوب یکی از محافظان دفتر، تمامی تلفنهای کارمندان را ضبط کرده و آنها را از تماس با بیرون منع کردند و سپس، تحقیقات از کارمندان این رسانه را آغاز کردند که تا ساعت ۳ بعد از ظهر ادامه داشت.
مرکز گفته که نیروهای استخبارات طالبان در پایان این تحقیقات، هفت تن از کارکنان تلویزیون آرزو، از جمله امانالله عظیمی، مدیر دفتر کابل؛ خالد بارکزی، مجری؛ امیرحسین عطریان، تهیهکننده و مدیر اداری؛ ظهیر، مدیر بخش تولید و سه تن از کارمندان دیگر را بازداشت شدند.
بر اساس خبرنامهی مرکز خبرنگاران، ادارهی امر به معروف طالبان دلیل این اقدام را «نشر سریالهای غیراخلاقی و مبتذل» عنوان کرده و برچسبی را بر دروازه دفتر تلویزیون آرزو چسبانده است که حاکی از بسته شدن این رسانه «تا امر ثانی» است.
تلویزیون آرزو فعالیت خود را از سال ۱۳۸۵ در مزار شریف آغاز کرده و در سال ۱۳۸۸ دفتر کابل خود را افتتاح کرد.
این رسانه که به تولید و نشر برنامههای خبری، مستندهای حیات وحش و سریالهای اسلامی دوبلهشده به زبان فارسی شهرت داشت، سهم عمدهای در تولید محتوا در کابل داشت.
بر اساس اطلاعات مرکز خبرنگاران، حدود ۷۰ کارمند، از جمله ۸ خبرنگار، در دفتر کابل این تلویزیون مشغول به کار بودند و ۶۰ درصد برنامهها نیز در کابل تولید میشد.
در ادامه مرکز خبرنگاران افغانستان این اقدام طالبان را محکوم کرده و آن را بخشی از تلاشهای هدفمند برای محدود کردن آزادی رسانهها و اعمال فشار بر خبرنگاران و رسانههای خصوصی در افغانستان دانسته است.
این نهاد از طالبان خواسته است تا ضمن لغو محدودیتهای اعمالشده، حقوق قانونی رسانهها را رعایت کرده و به کارمندان تلویزیون آرزو اجازه دهند فعالیت خود را مطابق قانون رسانههای همگانی کشور از سر بگیرند.
از سویی هم، خانهی آزادی بیان اقدام طالبان در مورد بستن دفتر تلویزیون آرزو در کابل و بازداشت کارمندان این رسانه را محکوم کرده است.
این نهاد گفته است که طالبان ضمن بررسی کامل آرشیف این رسانه، تلفنهای شخصی کارمندان را نیز بررسی کردهاند و در نهایت، شش تن از کارمندان این رسانه را به اتهام همکاری با برخی از رسانههای تبعیدی، حضور کارمندان زن در این تلویزیون و نشر سریالها بازداشت کردهاند.
خانهی آزادی بیان از طالبان میخواهد تا فوراً کارمندان این رسانه را آزاد کرده و از سرکوب رسانهها و اعمال فشار بر خبرنگاران دست بردارد.
این نهاد از جامعهی جهانی و کشورهای تأثیرگذار نیز میخواهد که طالبان را بهدلیل نقض مکرر حقوق بشر و آزادیهای اساسی تحت فشار قرار دهند و از حمایت مؤثر خود برای روزنامهنگاران و رسانههای افغانستان دریغ نکنند.