شماری از مهاجرین افغان در کمپ ابوظبی در امارت متحده عربی نسبت به روشن نبودن وضعیت روند انتقال شان به امریکا، دست به اعتراض و اعتصاب غذایی زدهاند.
این معترضان که تعداد شان به حدود ۱۰۰ نفر میرسد، امروز( جمعه، ۲۱ عقرب) در مقابل کمپ مهاجرین مربوط به ایالت متحده امریکا در ابوظبی، پایتخت امارت متحده عربی، دست به اعتراض زده و اعلام کردهاند که آنان تا روشن نشدن روند انتقال شان به امریکا، دست به اعتصاب غذایی میزنند.
عبدالمبین درانی، کارمند پیشین شرکت هوایی کامایر به رسانهی رخشانه گفت که او به تاریخ ۲۳ اگست در جریان روند تخلیله از سوی امریکاییها از کابل به کمپ ابوظبی منتقل شده است.
آقای درانی افزود که آنان بیش از ۸۵ روز میشود که در کمپ به سر میبرند و روند انتقال آنان به کشور سومی، هنوز روشن نیست.
او افزود که مقامهای امریکایی، در مورد انتقال آنان به کشور سومی هیچ برنامهی مشخصی ندارند و آنان در سردرگمی به سر میبرند.
درانی گفت: « تقریبا ۸۵ روز میگذرد که در کمپ هستیم و سرنوشت ما مشخص نیست. گفته میشود که بیشتر از سه ماه در این کمپ میمانیم. ما در این کمپ بسیار افسرده هستیم مثل زندانی هستیم. منتظر هستیم که مقامات امریکایی چه تصمیم میگیرند ما از امروز دست به اعتصاب غذایی میزنیم و تا زمانی که کار ما سرعت بخشیده نشود ما به اعتراض خود ادامه میدهیم».
مینا عبداللهی یکی از زنان مهاجر در کمپ ابوظبی به رسانهی رخشانه گفت که او و هزاران شهروند دیگر افغانستان در کمپهای مهاجرین مربوط به امریکا بیسرنوشت هستند.
او گفت: « سه ماه میشود که درکمپ هستیم. سرنوشت ما مشخص نیست. برای اکثریت زنان تکلیف روحی و روانی پیدا شده است. شایعه است که یک سال تا دو سال در اینجا میمانید. ما به خاطر مشکلات امنیتی افغانستان را ترک کردیم.»
خانم عبداللهی میگوید که آنان به دلیل حضور طالبان در افغانستان، نمیتوانند دوباره پس به کشور شان برگردند.
او افزود: « در این کمپ من دچار مریضی شدم. اگر ما برای یک مدت طولانی در این کمپ بیسرنوشت بمانیم، من حاضرم خودکشی کنم. چون بهخاطر طالب به افغانستان برگشته نمیتوانم .»
پس از سقوط دولت افغانستان بهدست طالبان، امریکا و شماری از کشورهای جهان اعلام کردند که افراد آسیب پذیر را از افغانستان بیرون میکنند.
هرچند آماری دقیق از این که چه تعداد از افغانها، از افغانستان خارج شدهاند، در دست نیست؛ اما صدها نفر توسط هواپیماهای نظامی از افغانستان به کشورهای سومی منتقل شدهاند.