رخشانه: تیم اتحاد و همبستگی زنان افغانستان امروز (یکشنبه، ۳ دلو) در کابل در پیوند به نشست اسلو از حضور چند چهرهی زن در این نشست، انتقاد کردند.
در ویدیویی که این معترضان به رسانهی رخشانه فرستاده، یک تن از آنها میگوید: «ما علیه استفاده جویی زنان پروژهای که در نتیجه جنایات و معاملهگریهای آنها در مذاکرات دوحه، امروز به چنین بدبختی و سیاهی کشانیده شدهایم، صدای مان را بلند میکنیم.»
در ویدیو دیده میشود که آنها شعارهایی چون «ما زنان پروژهای [را] نمیخواهیم، این زنان نمایندهی زنان افغان نیستند» را بلند کردهاند.
آنها در شعارهای خود از نرگس نهان، محبوبه سراج و شینکی کروخیل نام برده و نوشتهاند که آنها نمایندهی زنان افغانستان نیستند.
در نظام پیشین، نرگس نهان، بهعنوان سرپرست وزارت معادن و پترولیم بود، شینکی کروخیل، در دور پانزدهم و شانزدهم مجلس، عضویت مجلس نمایندگان را داشت و محبوبه سراج بهعنوان روزنامهنگار و فعال اجتماعی فعالیت داشته است.
معترضین از این زنان بهعنوان «مافیا» و «پروژهای» یاد کرده و میگویند که آنها جز ضرر، هیچ نفعی به زنان افغانستان نرساندهاند. معترضان از سران حکومت ناروی و سازمان ملل خواستهاند که در قسمت معرفی زنان در این نشست تجدید نظر کنند و زنانی که از «درد ملت و درد زنان» آگاهاند، معرفی نمایند.
در این نشست، هدا خموش، یک فعال حقوق زن که در راهاندازی تظاهراتهای اخیز زنان در قبال سیاستهای طالبان در برابر زنان نقش دارد، نیز دعوت شده است.
نشست اسلو، به دعوت وزارت خارجهی ناروی از تاریخ ۳ تا ۵ ماه دلو در اسلو برگزار میشود. قرار است در این نشست روی بحران اقتصادی، بشردوستانه و وضعیت زنان گفتوگو شود.
بر اساس اعلامیه وزارت خارجه ناروی، در این نشست، طالبان با مقامات کشور ناروی، مقامات کشورهای متحد ناروی و برخی از شهروندان افغانستان، از جمله فعالین زن، و فعالین حقوق بشر و خبر نگاران دیدار و گفتوگو خواهند داشت.
پس از قدرتیابی طالبان در اواخر ماه اسد، این اولین سفر طالبان به اروپا است.
فعالان حقوق زن از حضور طالبان در این نشست انتقاد کرده و گفتهاند که دعوت طالبان به چنین نشستهایی چراغ سبز نشان دادن برای به رسمیت شناختن آنها است و هر قدمی که به نفع طالبان برداشته شود، به ضرر مردم است. آنها میگویند که این گروه «از مردم نان، آزادی، کار و تحصیل را گرفتهاند» و نباید به رسمیت شناخته شوند.
پس از گذشت افزون به پنج ماه از قدرتگیری دوبارهی طالبان، تا هنوز هیچ کشوری این گروه را به رسمیت نشناخته است.