کمیته مصوونیت خبرنگاران با نشر یک اعلامیه به مناسبت روز جهانی رادیو اعلام کرده است که پس از به قدرت رسیدن گروه طالبان، بیش از ۱۲۰ رسانه شینداری «رادیو» بسته شده است.
رخشانه: این نهاد امروز(یکشنبه، ۲۴دلو) با نشر یک اعلامیه به مناسبت روز جهانی رادیو گفته است که پیش از حاکم شدن نظام فعلی«طالبان» بیش از ۳۲۰ رادیو در کشور فعالیت داشتند که اکثر این رسانهها برنامههای متنوع خبری، معلوماتی و تفریحی پخش میکردند.
۱۳ فیبروری به عنوان روز جهانی رادیو از سوی سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد(یونیسکو) نامگذاری شده است.
در اعلامیه آمده است که براساس اطلاعات این نهاد، پس از تحولات اخیر سیاسی، تعداد رسانههای شنیداری فعال در افغانستان به ۲۰۰ دستگاه رادیویی کاهش یافته است.
در اعلامیه آمده است که این رسانهها در کنار مشکلات مالی با جریمههای مالیاتی، جواز فریکونسی و جواز تجارتی مواجه هستند.
کمیته مصوونیت خبرنگاران از حکومت طالبان خواسته است تا دریافت جریمهها را متوقف کرده و با مسوولان این رادیوها همکاری مالی نماید.
پیش از این فدراسیون خبرنگاران افغانستان اعلام کرده بود که از زمان به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان، ۳۱۸ رسانه بسته شده است. این نهاد نوعیت این رسانهها را مشخص نکرده بود.
در ماه دسامبر، یک نظرسنجی توسط گزارشگران بدون مرز (RSF) و انجمن خبرنگاران مستقل افغانستان (AIJA) آمده بود که از زمان بازگشت طالبان به قدرت، بیش از ۲۳۰ رسانه در سراسر افغانستان بسته شده و بیش از ۶۴۰۰ خبرنگار و کارمند رسانه شغل خود را از دست دادهاند. براساس این نظر سنجی، روزنامهنگاران زن بیشترین آسیب را دیدهاند.
از زمان قدرتگیری دوبارهی طالبان، رسانهها و آزادی بیان در افغانستان به شدت محدود شده و خبرنگاران به دلیل پوشش رویدادهای سیاسی دستگیر، لتوکوب و شکنجه شدهاند.