رخشانه: ۱۵۰ دانشجوی دختر تحصیلات خود را در مقطع لیسانس در دیپارتمنتهای هفتگانه دانشکدهی تعلیم و تربیه دانشگاه بامیان به پایان رسانده و فراغتشان جشن گرفتند.
این محفل بهصورت جداگانه از دانشجویان پسر، روز سهشنبه ۳۰ حمل سال جاری در سالن اجتماعات دانشگاه بامیان برگزار گردیده بود.
محمدالله معتمد، رییس دانشکدهی تعلیم و تربیه بامیان به رسانهی رخشانه گفته که این۱۵۰ دختر دانشجو تحصیلات خود را در رشتههای زبان و ادبیات دری، زبان و ادبیات انگلیسی، زبان و ادبیات پشتو،آموزش کمپیوتر، مدیریت آموزشی، پیداگوژی و روانشناسی انجام دادهاند.
او با اشاره به موانع تحصیلی در دانشگاه بامیان گفت که چالش عمده فرا راه تحصیل دانشجویان در این دانشگاه کمبود کدر تحصیلی است و از آنجایی که صنوف دختران و پسران حالا جدا شده، به استادان بیشتری نیاز است.
مهرافروز احمدی ۲۴ ساله، یکی از دانشجویانی که تحصیلات خود را در رشتهی زبان و ادبیات انگلیسی به پایان رسانده، گفت: «مشکل کمبود استاد باعث شد آنطوری که باید درس میخواندیم، خوانده نتوانستیم. کیفیت درس چندان خوب نبود. رخصتیهای کرونا و تحولات اخیر مستقیما بالای درسهای ما تاثیر منفی گذاشت. مشکل دیگر مشکل اقتصادی بود که همیشه ما با آن سردچار بودیم.»
او میافزاید: «هراس داشتیم که هیچ وقت نتوانیم فارغالتحصیل شویم؛ زیرا آوازه بود که بعد از سقوط حکومت قبلی رشتهی انگلیسی را از دانشگاه حذف کردهاند.»
این دانشجوی فارغالتحصیل میگوید که طالبان مانع تحصیلی را از سد راه دختران بردارند و اجازه دهند که دختران نیز بهصورت عادی به درس و تحصیل خود بپردازند. به گفته او، زیربنای پیشرفت جامعه تحصیل است که باید دختران و پسران از آن بهرهمند شوند و سپس در جامعه شامل کار شوند.
مهرافروز میگوید امیدوار است بتواند تحصیلات خود را در مقاطع ماستری و دکترا نیز انجام دهد.
حمیرا نظری ۲۲ ساله که از رشتهی مدیریت آموزشی دانشکدهی تعلیم و تربیه فارغ شده است، میگوید: «در این شرایط، فارغ شدن از دانشگاه خیلی خوشحال کننده است؛ چون هیچکس فکر نمیکرد که در شرایطی که مکاتب دخترانه بسته شده است، ما از دانشگاه فراغت حاصل نماییم.»
او میگوید که به دلیل واگیری مریضی کرونا و سقوط دولت قبلی جریان تحصیلیشان به تاخیر افتاد و این باعث شد که نه توانستند درست درس بخوانند و نه هم توانستند پایاننامهی خود را به شکل درست آن بنویسند.
او گفت: «قرار بود پایان نامهی خود را به صورت تحقیقات میدانی تکمیل نماییم. ولی زمانی که بعد از سقوط دولت قبلی دانشگاه آمدیم بنا به کمبود وقت، مجبور شدیم تا با روش تحقیقات کتابخانهای پایان نامهیمان را تکمیل و و دفاع کنیم.»
پس از حاکمیت دوبارهی طالبان به تاریخ ۲۴ اسد سال گذشته، دانشگاهها مسدود ماند ولی بر اساس تصمیم طالبان به تاریخ ۷ حوت، دانشگاهها در مناطق سردسر درسهای خود را در صنفهای جداگانه برای دختران و پسران دانشجو شروع کرد.