مریم مرسل
هنگامی که ملکه و عزت تصمیم گرفتند که مراسم عروسی برگزار کنند، به کودکان و خانوادههای فکر کردند که آنان غذایی برای خوردن ندارند.
این زوج جوان توافق کردند که آغاز زندگی مشترک شان را با توزیع کمک به نیازمندان جشن بگیرند. آنان هزینهی مراسم عروسی شان را مواد خوراکی خریده و به اطرافیان شان توزیع کردهاند.
ملکه افضلی و عزت صمیم، چهار روز قبل از سقوط کابل باهمدیگر نامزد شده بودند.
این زوج جوان که هر دو فارغالتحصیل از رشتههای اقتصاد و انجینری برق هستند، میگویند آنان تصور نمیکردند که مردم افغانستان به این زودی با یک چالش جدی و سقوط نظام مواجه میشوند.
در پی سقوط ناگهانی نظام افغانستان و فقری شدیدی که به سراغ مردم آمد، آنان تصمیم گرفتند تا از هزینهی هنگفت برای برگزاری مراسم عروسی شان جلوگیری کنند.
عبدالحمید، پدر ملکه نیز این زوج جوان را در این مورد حمایت کردهاست. آنان مواد خوراکی را به هزینهی ۶۰ هزار افغانی خریداری کرده و به ۲۰ خانوادهی نیازمند توزیع کردهاند.
بستههای غذایی که ملکه افضلی و عزت صمیم برای نیازمندان خریداری کرده، شامل یک بوری برنج، یک بشکه روغن و مقداری شکر و مایع دستشویی، میشود.
آنان از دیگر جوانان نیز میخواهند که در شرایط بد اقتصادی افغانستان، به جای مصارف هنگفت مراسم عروسی، به نیازمندان کمک کنند.
ملکه به رسانهی رخشانه گفت: « خلاف عرف و رسم جامعه، تصمیم گرفتن سخت است، اما سختتر از آن این است که همسایههای ما گرسنه باشند و ما مراسم عروسی برگزار کنیم».
او گفت که همسر و پدرش در این تصمیم با او موافقت کرده و از این که توانستهاند « دست نیازمندان» را بگیرند، خوشحال است.
ملکهی ۲۴ ساله و عزت صمیم که تقریبا هم سنوسال هستند، قبل از سقوط حکومت افغانستان بهدست طالبان، کارمندان دفاتر خصوصی در ولایت هرات بودند؛ اما اکنون هر دو بیکار شدهاند.
با این همه زندگی برای این زوج جوان مسیر همواری ندارد و فعلا هر دو بیکار هستند .عزت میگوید: « ناامید نیستم. امیدوارم روزی برسد که نسل جدید افغانستان بتوانند از دانش و تواناییهای شان استفاده کنند و برای مهار فقر و بدبختی در این کشور اقدام کنند».
این زوج جوان در حالی هزینهی مراسم عروسی شان را به نیازمندان کمک کردهاند که براساس رسم و رواج حاکم در جامعه، اکثریت خانوادهها در افغانستان ازدواج فرزندان شان را با برگزاری مراسمهای پرهزینه، برگزار میکنند.