یک دختر در ولایت ننگرهار از میان ۱۵۰ دانشجوی دختر و پسر، مقام اول برنامه یک سالهی آموزش زبان انگلیسی انستیتوت «پریستن» را از آن خود کرد.
رخشانه: در حالیکه طالبان بیش از دو سال است دروازههای مکاتب بالاتر از صنف ششم و دانشگاهها را بهروی دختران مسدود کردهانذ، روز گذشته(شنبه، ۲۶ قوس) دهها دختر و پسر جوان برای اولین بار دانشآموختگی شان را از برنامه یک سالهی انگلیسی انستیتوت «پریستن» در ننگرهار جشن گرفتند.
رحمت الله کامهوال، مدیر عمومی انستیتوت پریستن به رسانهها گفت که این مرکز از طریق آموزش زبانهای خارجی بهویژه زبان بینالمللی انگلیسی، برای پرکردن خلاء آموزش و تحصیل دختران تلاش میکند.
کامهوال میگوید که دختری فعال و با استعداد به نام خاتمه شیرزاد از بین ۱۵۰ دختر و پسر دانشآموخته، مدال طلای موسسهی پریستن را از آن خود کرده است.
کامهوال به رسانهی رخشانه گفت که حبیب حضرت حقانی، رییس معارف طالبان در ولایت ننگرهار نیز در این جشن دانشآموختگی زبان انگلیسی انستیتوت پریستن حضور داشته و وعدههای همکاری نیز داده است.
وی افزود: «در این جشن، مدیریت موسسه پریستن با اعطای جوایز از تلاشهای آموزگاران نیز قدردانی کرده و آنها را بر ادامهی تلاشهای بینظیرشان برای پیشرفت وطن تشویق کرده است.»
خاتمه شیرزاد که مقام اول این دورهی آموزشی زبان انگلیسی را از آن خود کرده در صحبت با رسانهی رخشانه از مدیریت انستیتوت پریستن ابراز قدردانی کرده و از طالبان خواسته است تا دروازههای بستهی مکاتب دخترانه را بهروی آنها باز کرده و آنان را از این حق محروم نکنند.
گفتنی است پس از اینکه طالبان مکاتب، دانشگاه و به دنبال آن مراکز آموزشی خصوصی را بهروی دختران ممنوع کردند، آنها به آموزش زبانهای خارجی رو آوردهاند. در حال حاضر انستیتوتهای صحی و مراکز آموزش زبانهای خارجی، از معدود مکانهایی آموزشی هستند که بهروی دختران دانشآموز و دانشجو باز هستند.
انستیتوت پریستن در سال ۱۴۰۱ خورشیدی در شهر جلالآباد، مرکز ولایت ننگرهار تأسیس شد و امسال برای اولین بار دهها دختر و پسر از بخش زبان انگلیسی دانشآموختگی خود را جشن گرفتند.