رحمانالله اتل، باشندهی ولایت ننگرهار یک کتابخانهی سیار ایجاد کرده و دختران و پسران را به مطالعه تشویق میکند.
رخشانه: رحمانالله اتل ۲۵ ساله و موسس این کتابخانهی سیار امروز(چهارشنبه، ۲۲ سنبله) در صحبت با رسانهی رخشانه گفت که او این کتابخانه را با هزینهی شخصی، به هدف تشویق جوانان پسر و دختر به فرهنگ مطالعه ایجاد کرده است.
اتل میگوید، نزدیک به دو سال است که دختران دانشآموز بالاتر از صنف ششم در افغانستان اجازهی آموزش و تحصیل ندارند و این عامل باعث شده که او این کتابخانهی سیار را ایجاد کند.
اتل میگوید که یکی از اهدافاش استفاده از این کتابخانه برای دخترانی است که از آموزش و تحصیل بازماندهاند و هدف دیگرش ترویج فرهنگ مطالعه در میان جوانان است.
این کتابخانهی سیار ۳۰۰ جلد کتاب دارد و موسس آن توسط موتور سهچرخه به مکانهای عمومی، مکاتب، دانشگاهها و برخی مراکز آموزشی میرود و مردم را برای خواندن کتابها تشویق میکند.
اتل میگوید: «پدرم برایم موبایل هدیه خرید، آن را فروختم و با پول آن، این کتابخانهی سیار را ایجاد کردهام.»
اتل در ادامه میگوید، با اینکه این کتابخانه دارای ۳۰۰ جلد کتاب است که آنها را از کابل و ننگرهار تهیه کرده است؛ اما کافی نیست و او میخواهد در آینده علاوه بر ارائهی کتابهای بیشتر، این کتابخانه را در سایر ولایتهای افغانستان گسترش دهد.
در همین حال، برخی از دختران در ولایت ننگرهار که از رفتن به مکتب و دانشگاه محروم شده و از آموزش و تحصیل بازماندهاند، این کتابخانه را یک روزنهی امید میدانند.
زرغونه، دانشآموز یک مکتب در ولایت ننگرهار از این ابتکار رحمانالله اتل استقبال کرده و میگوید: «این اقدام خوبی است، تقاضا دارم دروازهی مکتبها را بهروی ما باز کنند و سپس به خواهران دانشجوی ما که اکنون خانهنشین شدهاند، اجازهی تحصیل بدهند.»
نرگس، یکی دیگر از دانشآموزان در این ولایت میگوید که ایجاد این کتابخانه برای دختران دانشآموز و دانشجو ابتکار خوبی است.
او میافزاید: «در حال حاضر خواهران ما در خانه نشستهاند و هر کدام تمایل و نیاز به آموزش و تحصیل دارند، اکنون این کتابخانه بسیار مفید است.»
این درحالی است که طالبان تمامی دختران را از آموزش و تحصیل منع کرده و در مقابل آن، ایجاد مدارس جهادی و دیوبندی در سراسر افغانستان را افزایش دادهاند.