شماری از خبرنگاران و کارمندان رسانهیی در کشور، از بیکاری روزافزون شکایت داشته و میگویند که در این شرایط دشوار، بیکاری برای آنان به معضل بزرگی تبدیل شده است.
رخشانه: شماری از خبرنگاران، امروز(شنبه، ۲۴ جدی) در کابل به رسانهی رخشانه میگویند که روزنامهنگاران در این روزها با مشکلات متعددی از جمله، بیکاری و فقر اقتصادی مواجه هستند.
آنان از حکومت طالبان میخواهند که با حمایت از رسانهها، زمینههای کاری را برای خبرنگاران ایجاد نماید.
روحالله نوری، خبرنگار یکی از تلویزیونهای کشور میگوید که بیکاری و مشکلات اقتصادی باعث شده است که بسیاری از خبرنگاران از فعالیتهای خبری و رسانهیی دست بردارند.
مصطفی شهریار، یکی دیگر از خبرنگاران کشور، به رسانهی رخشانه میگوید که دسترسی به اطلاعات برای خبرنگاران بسیار محدود شده و همچنین بسیاری از خبرنگاران، به دلیل مشکلات اقتصادی مجبور به تغییر شغل شدند.
رحمتالله کریمی، خبرنگار یکی از آژانسهای خبری کشور بر این باور است که مشکلات و چالشهای پیش آمده برای خبرنگاران و رسانهها باید از طریق کمیسیون رسیدگی به تخطیهای رسانهیی حل و فصل شود.
او افزود که بر اساس قانون رسانههای همگانی، لغو جواز رسانهها و رسیدگی به مشکلات آنها، از صلاحیتهای کمیسیون تخطیهای رسانهیی میباشد و کشاندهشدن پروندهی رسانهها به دادگاهها، ناتوانی این کمیسیون را نشان میدهد.
از سوی دیگر، نهادهای حامی خبرنگاران میگویند که لغو جوازهای دستکم ۱۰ رسانه از سوی طالبان، تاثیر منفی بر روی روند اطلاعرسانی و اشتغالزایی خبرنگاران افغانستان داشته است.
حجتالله مجددی، رییس اتحادیه ژورنالیستان آزاد افغانستان به خبرنگاران گفته است که رسانهها در اطلاعرسانی باید اصل بیطرفی را رعایت نموده و همچنان حکومت طالبان نیز در قسمت برخورد با رسانهها، از حوصلهمندی کار بگیرد.
این در حالی است که عبدالحق حماد، رییس نشرات اطلاعات و فرهنگ طالبان چندی پیش اعلام نمود که جوازهای ۱۰ رسانه را بهخاطر تخطیهای رسانهیی و تبلیغات بر ضد رژیم این گروه، لغو خواهند کرد.