در پی تصویب قانون امر به معروف طالبان که صدای زنان در آن «عورت» توصیف شده است، شماری زنان کشور در یک حرکت اعتراضی خلاقانه با زمزمهی سرودهها و اشعار، مخالفت خود را با این قانون ابراز کردند.
رخشانه: شماری از زنان و فعالان حقوق زن افغانستان از دیروز(دوشنبه، ۵ سنبله) با زمزمهی سرودهها و اشعار اعتراضی در برابر قانون امر به معروف طالبان واکنش نشان داده و گفتند که هرگز صدای زن «عورت» نیست.
این معترضان با استفاده از هشتک «صدای زنان عورت نیست» با ثبت ویدیوهای اعتراضی در شبکههای اجتماعی قانون امر به معروف و نهی از منکر طالبان را خلاف قوانین ملی و بینالمللی خواندند.
معترضان میگویند که صدای و صورت زنان عورت نیست.
گفتنی است که طالبان در تاریخ ۲۱ اگست ۲۰۲۴ قانونی را تصویب کردند که طبق آن، زنان از حضور در اماکن عمومی و بیان آزادانه محروم شدهاند و ملزم به پوشاندن کامل بدن و چهرهی خود هستند.
در واکنش به این قانون سرکوبگرانه، زنان افغانستان بهجای حضور فیزیکی در خیابانها و اعتراضات سنتی، از روش زمزمه به عنوان نمادی از «مقاومت خاموش» استفاده کردهاند.
این حرکت اعتراضی که به سرعت در شبکههای اجتماعی بازتاب یافته است، بهعنوان نمادی از هویت و مقاومت زنان در برابر سرکوب طالبان شناخته شده است.
در حالی که طالبان تلاش میکنند صدای زنان را خاموش کنند، این زمزمههای اعتراضی به جهانیان پیام میدهد که مقاومت زنان افغانستان همچنان ادامه دارد و هرگز تسلیم نخواهند شد.
این اعتراضات در شرایطی صورت میگیرد که طالبان همچنان به اجرای سیاستهای سختگیرانهی خود علیه زنان و دختران افغانستان ادامه میدهند.
نهادهای بینالمللی حقوق بشری از جمله سازمان ملل متحد و برخی از کشورها از جمله، ایالات متحده، اتحادیهی اروپا، کانادا و بریتانیا هم در برابر این قانون واکنش نشان داده و آن را محکوم کردهاند.
جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیهی اروپا گفته است که قانون امر به معروف طالبان ضربهی جدی دیگر برای تضعیف حقوق زنان و دختران افغانستان است و آنان نمیتوانند آن را تحمل کنند.
آقای بورل گفته است که اتحادیهی اروپا از این قانون «وحشتزده» شده است.