سازمان حفاظت از کودکان اعلام کرده است که افغانستان همچنان دارای بیشترین تعداد کودکان بیخانمان بر اثر رویدادهای طبیعی است.
رخشانه: سازمان حفاظت از کودکان امروز(سهشنبه، ۱۶ اسد) در گزارشی گفته است که رویدادهای شدید آب و هوایی در افغانستان حداقل ۳۸ هزار نفر را در شش ماه اول سال جاری میلادی مجبور به ترک خانههایشان کرده که حدود نیمی از آنها کودکان هستند.
این گزارش با استناد به تحلیل مرکز پایش جابجایی داخلی(IDMC) گفته است که جابجاییها در افغانستان در نیمهی اول سال جاری میلادی به دلیل خشکسالی، دمای شدید هوا، سیل، رانش زمین، بهمن و طوفان نسبت به کل سال ۲۰۲۳ بیشتر بوده است.
سازمان حفاظت از کودکان همچنین گفته است که افغانستان با بیش از ۷۴۷ هزار کودک بیسرپناه، دارای بیشترین تعداد کودکان بیخانمان بر اثر رویدادهای طبیعی ناشی از تغییرات آب و هوایی در میان کشورهای جهان در پایان سال ۲۰۲۳ میلادی بوده است.
این نهاد افزوده است که افغانستان ششمین کشور آسیبپذیر در برابر تأثیرات تغییرات آب و هوایی با کمترین توان سازگاری و مقابله با تأثیرات بحران در جهان است.
این سازمان همچنین گفته است که بیش از یک نفر از هر سه نفر در افغانستان با سطوح شدید گرسنگی روبهرو هستند که بیشتر ناشی از شوکهای آب و هوایی و قیمت بالای مواد غذایی است.
گزارش حفاظت از کودکان به نقل از سازمان ملل متحد گفته است که ۲۵ ولایت از ۳۴ ولایت افغانستان با شرایط خشکسالی شدید و فاجعهبار مواجه هستند که بیش از نیمی از جمعیت را تحت تأثیر قرار میدهد.
گزارش گفته است که دختران و زنان بهطور نامتناسبی تحت تأثیر بلایای آب و هوایی در مقایسه با مردان، به ویژه آنهایی که در شرایط آسیبپذیر هستند، قرار میگیرند.
ارشد مالک، مدیر سازمان حفاظت از کودکان در افغانستان، در این گزارش گفته است: «بحران اقلیمی به بحران انسانی در افغانستان دامن میزند. مردم را مجبور به ترک خانههایشان میکند، منابع آب را از بین میبرد و از رفتن کودکان به مکتب جلوگیری میکند. زندگی کودکان را تغییر میدهد.»
آقای مالک در ادامه گفته است که در مقایسه با افراد ۶۰ ساله، نوزادان در افغانستان پنج برابر یا بیشتر از آن با خشکسالی در طول زندگی خود مواجه خواهند شد.
گزارش در اخیر گفته است که تنها در ولایت بغلان بیش از ۲۵ هزار نفر آواره شدهاند که نزدیک به ۱۴ هزار آنها کودک هستند.