سازمان حقوق کودکان(KidsRighds) در گزارش تازهای از وضعیت کودکان در سراسر جهان، افغانستان را بدترین کشور برای کودکان معرفی کرده است.
رخشانه: سازمان حقوق کودکان روز گذشته(دوشنبه، ۵ سرطان) گفته که افغانستان از رهگذر شاخص حقوق کودکان از جمله آموزش، بهداشت و مراقبت از میان ۱۹۳ کشور، در جایگاه ۱۹۱ قرار گرفته است.
این سازمان با اشاره به ممنوعیت آموزش دختران از سوی طالبان، افغانستان را پس از دو کشور سودان جنوبی و چاد، بدترین کشور جهان برای کودکان معرفی کرده است.
سازمان حقوق کودکان در گزارش خود گفته است که ممنوعیت دختران از آموزش و تحصیل از سوی طالبان، یک اقدام غیر انسانی بوده است.
گزارش گفته است که دختران در افغانستان تحت حاکمیت طالبان، بهصورت کامل از دسترسی داشتن به آموزش سطح متوسطه و عالی محروم هستند.
این سازمان تاکید کرده است که آموزش حق اساسی هر کودک است و ممانعت از دسترسی دختران به آموزش، نگرانیهای واقعی را نه تنها در مورد چشمانداز تحصیلی آنها، بلکه در مورد حقوق اساسی آنها برای توسعهی همهجانبه، اطلاعات، مشارکت و امنیت عمومی از همه جهات ایجاد میکند.
سازمان حقوق کودکان هشدار داده است که این ممنوعیت منجر به افزایش ازدواج زیر سن و کودکان کار در کشور شده است و هر گونه پیشرفت مثبتی را که تاکنون انجام شده، معکوس کرده است.
پس از تسلط طالبان بر افغانستان، در اثر افزایش فقر و بیکاری و تغییرات آبوهوایی، کودکان کار در سراسر کشور افزایش یافته است.
از سوی دیگر، ماینها و مهمات منفجر ناشده از زمان جنگ در مناطق جنگزدهی کشور همهروزه جان کودکان را تهدید میکند. تاکنون جان دهها کودک را گرفته و دهها کودک دیگر نیز زخمی و معلول شدهاند.
پیش از این، هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه(اوچا) و صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل متحد(یونیسف) از موجودیت مهمات منفجر ناشده در کشور ابراز نگرانی کرده بودند.
اوچا گفته بود که افغانستان بلندترین اراضی آلوده به مهمات منفجر ناشده از زمان جنگ را دارد.