به دنبال مسدود شدن دروازه دانشگاهها بهروی دختران از سوی طالبان، این گروه طی دستور شفاهی به تمامی آموزشگاهها و مکاتب نیز گفتهاست که آموزگاران زن و دختران دانشآموز تا اطلاع ثانوی حق آمدن به مکاتب و مراکز آموزشی را ندارند.
رخشانه: منابع معتبر به رسانه رخشانه گفتهاند که صبح امروز (چهارشنبه، ۳۰ قوس) نیروهای طالبان به مسوولان آموزشگاهها و مکاتب خصوصی گفتهاند که این دستور از سوی رهبری این گروه صادر شده و باید بدون قید شرط عملی شود.
یکی از مسوولان یک مرکز آموزشی در غرب کابل با حفظ هویتاش به رسانه رخشانه گفت: «امروز نیروهای طالبان به این مرکز آموزشی آمده و به آنان گفته که یک امر فوقالعاده از سوی وزارت داخله صادر شده که تمامی کورسها بهروی دختران مسدود شود.»
او میگوید که ما در ابتدا مقاومت کردیم و گفتیم که این دستور فقط در مورد دانشگاهها است؛ اما آنان پس از تماس با مقامهای بالاتر این گروه گفتند که این دستور شامل مکاتب و آموزشگاهها نیز میشود.
او با ابراز نگرانی از این اقدام طالبان میگوید که امروز تمام ساحه غرب کابل حالت نظامی بهخود گرفته و ما نمیدانیم که پلان بعدی طالبان پس از این چه خواهد بود.
از سوی دیگر، آموزگار یکی از مکاتب شهر کابل نیز در صحبت با رسانه رخشانه گفت که طالبان به تمامی مکاتب خصوصی و دولتی دستور داده که آموزگاران زن و دختران دانشآموز صنفهای اول تا ششم تا اطلاع ثانوی در مکاتب نیایند.
او گفت: «صبح مکتب رفتیم که دو رنجر طالبان رسیدند، ما را داخل مکتب نگذاشتند و به مدیریت مکتب گفتند که استادان زن و دختران دانشآموز صنفهای اول تا ششم را تا اطلاع ثانوی رخصت کنند.»
به گفته این آموزگار، پس از دستور طالبان اداره مکتب صنفهای دخترانه را رخصت کرد و به استادان زن نیز گفتند که به صلاح همه ما است که شما به خانههایتان بروید تا جنجال از این بیشتر درست نشود.
او افزود که آن لحظه بسیار غمانگیز بود و همه آموزگاران به شمول دختران دانشآموز با «چشمهای گریان» به سمت خانههای خود برگشتیم.
این اقدام خصمانهی طالبان واکنشهای گسترده داخلی و خارجی را به همراه داشته است. سازمانهای بینالمللی به شمول سازمان ملل متحد و نمایندگی کشورها این اقدام طالبان را به شدت نکوهش کردهاند.
علاوه بر این، شماری از استادان دانشگاهها نیز در واکنش به این دستور طالبان از سمت خود استعفا دادهاند.
بر اساس یافتههای رسانه رخشانه، تا کنون حدود ۱۸ استاد از دانشگاههای مختلف کشور از جمله دانشگاه کابل، پلیتخنیک، بلخ، قندهار و هلمند استعفا دادهاند. این استادان دانشگاهها استعفانامههای شان را از طریق شبکههای اجتماعی همگانی کردهاند.