کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان میگوید که هر نوع تلاش برای به رسمیتشناختن طالبان در شرایط کنونی منتفی و غیر قابل قبول است.
رخشانه: این کمیسیون امروز(پنجشنبه، ۷ ثور) در اعلامیهای در مورد نشست آیندهی دبیر کل سازمان ملل متحد با نمایندگان کشورها برای افغانستان میگوید که به رسمیت شناختن رژیم طالبان نباید شامل اجندای نشست دوحه و هیچ نشست دیگر باشد.
در اعلامیه تاکید شده است که گروه طالبان، علاوه بر اینکه پیشینهی سیاه در عرصهی نقض حقوق بشر دارد، اکنون نیز با ارزشها و موازین حقوقبشر و اصول پذیرفتهشدهی دموکراتیک در تقابل آشکار قرار دارد.
کمیسیون حقوق بشر افغانستان میگوید که سازمان ملل متحد بهعنوان بزرگترین سازمان هماهنگی بینالمللی، که مهمترین اسناد حقوقبشری را طرح و تصویب کردهاست، باید حقوق اساسی شهروندان افغانستان بهویژه وضعیت اسفناک زنان و گروههای بهحاشیهراندهشدهی قومیـمذهبی را در اجندای اصلی این همایش قرار دهد.
در اعلامیه آمده است که هیچ دلیل سیاسی و استراتیژیک نباید باعث معامله با حقوق بشری شهروندان افغانستان شود.
این نهاد گفته، در صورتیکه حقوق بشر از جایگاه اصلیاش در این مذاکرات و مباحثات نزول کند، در آنصورت سازمان ملل متحد از اصول پایهیی خود عبور کرده و سبب تنزیل شأن و اعتبارش در سطح ملی، منطقهیی و فرامنطقهیی میگردد.
اعلامیه تاکید کرده که در این نشست باید نمایندگان نهادهای ملی و بینالمللی نظارت از حقوق بشر حضور یابند و پیامهای اصلی از وضعیت حقوقبشر در افغانستان را به شرکتکنندگان برسانند.
کمیسیون حقوق بشر گفته است که نظر به وضعیت مهم و پیچیدهی کنونی، باید دسترسی شهروندان به اطلاعات در باب این نشست ارزنده، از طریق رسانههای آزاد فراهم گردد.
در بخشی از این اعلامیه آمده است که نباید اجندا، بحثها و تصامیم در این نشست در پشت درهای بسته راهاندازی و تصمیمگیری شود.
اعلامیه در اخیر یادآور شده که کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان، هیچگونه تصمیم و رویکرد معاملهگرانه با ارزشهای حقوق بشری را برنمیتابد و در صورت مشاهدهی هرگونه تخطی و معامله با ارزشها و موازین پذیرفتهشدهی حقوقبشر، واکنش نشان داده، صدای شهروندان بهجانرسیده و فراموششدهی کشور خواهد بود.
این در حالی است که روز گذشته شماری از فعالان جامعهی مدنی و حقوق بشر و زنان معترض در یک نامهی سرگشاده به آدرس سازمان ملل متحد از این نهاد خواستهاند که طالبان را به رسمیت نشناسند.