شماری از زنان کارمند در ادارات دولتی حکومت پیشین افغانستان در یک نشست خبری میگویند که آنان در وضعیت بد اقتصادی قرار دارند و خواستار برگشت به وظایف شان هستند.
رخشانه: این زنان امروز( چهارشنبه، ۲۲ جدی) در یک نشست خبری در کابل اعلام کردند که پس از تسلط طالبان بر دولت افغانستان، زنان کارمند ادارات دولتی صدمات بزرگ را متحمل شدهاند.
خجسته الهام، یکی از زنان که در این نشست خبری اشتراک داشت به رسانهی رخشانه گفت که براساس اطلاعاتی که آنان بدستآورده، بعضی بستهای زنان در ادارات دولتی در حکومت طالبان، تعدیل و یا تنقیض شده است.
در قطعنامهای این زنان آمده است که زنان ۲۸ درصد از نیروی کار فعال ادارات دولتی را تشکیل میدادند، اما پس از تسلط طالبان به افغانستان، خانهنشین شدهاند.
آنان با ابراز نگرانی از وضعیت فعلی و آینده زندگی زنان در حکومت گروه طالبان، از سازمان ملل خواستهاند که از حقوق زنان حمایت کند.
در بخشی این قطعنامه آمده است: «تحولات اخیر و تسلط طالبان بر دولت افغانستان سرنوشت زنان کارکن را در تاریکی و عالمی از ابهام قرار داده است؛ حذف وزارت امور زنان و نهادهای مرتبط، منع حضور زنان در اداره برای کار، تعیین افراد جدید در بستهای رهبری و مدیریتی به جای آنان، تصمیمگیری درمورد زنان بدون حضور داشت آنها، عدم دریافت معاش به صورت ماهوار، این وضعیت را پیچیدهتر و ناامید کنندهتر کرده است. »
این زنان میگویند که چشم پوشی از دستاوردهای بیست سالهی زنان علاوه بر سایر زیانها از جمله آسیب رسانیدن به دولت بنا بر عدم حمایت از زنان در سطح جهانی، باعث رکود اقتصاد خانوادهها مخصوصا در خانوادههای که سرپرست شان را در جریان جنگها از دست دادهاند، میشود.
این زنان خواستار اجازه ورود به دفاتر کاری و همچنان مشارکت و حضور معنادار زنان در ادارات دولتی حکومت طالبان شدهاند.
آنان از گروه طالبان خواسته تا پالیسی مشخصی را برای افزایش مشارکت زنان، ترتیب دهد و از تنقیض یا تعدیل بستهای زنان درادارت دولتی جلوگیری کند.
این در حالی است که پیش از این شماری از زنان کارمند در شهرداری طالبان در کابل نیز گفته بودند که زنان از بستهای اول و دوم در این اداره برکنار شده و بجای آنان مردان از اعضای این گروه استخدام شدهاند.
پیش از این گروه طالبان اعلام کرده بود که برای برگشت زنان به وظایف شان، طرزالعملهای مشخصی را ترتیب میدهد و از زنان کارمند خواسته بود که در خانههای شان بمانند و معاشات آنان ماهانه پرداخت میشود.
اما خانم الهام گفت که او و همکارانش در یکی از ادارات دولتی پس از سقوط دولت پیشین افغانستان، تنها دو ماه معاش« کمتر از اصل معاش» شان را دریافت کردهاند.