منابع در پاکستان میگویند که یک دختر جوان که باشندهی ولایت بلخ بوده، در شهر اسلامآباد پاکستان خودش را از طبقهی پنجم یک آپارتمان پایین انداخته و جان باخته است.
رخشانه: دستکم سه منبع در اسلامآباد در صحبت با رسانهی رخشانه ضمن تایید این خبر میگویند که این رویداد حوالی ساعت ۲:۲۵ دقیقهی بامداد امروز (چهار شنبه، ۸ سنبله) در ساحهی(B17) شهر اسلام آباد پاکستان رخ داده است.
بر اساس معلومات منابع، این دختر جوان حدودا ۲۰ ساله بنام فاطمه{ نام مستعار} همزمان با تسلط طالبان بر کشور، به همراه خانوادهی خود به پاکستان پناهنده شده است.
به گفتهی منابع، فاطمه خودش را از طبقهی پنجم آپارتمانی که در آن زندگی میکرد، پایین انداخته و به زندگیاش پایان داده است.
منابع میگویند که فاطمه پس از انتقال به شفاخانه، جان باخته است.
میراحمد رووفی، رییس شورای مهاجرین افغانستانی در اسلامآباد پاکستان میگوید که عامل اصلی این خودکشی و سایر خودکشیهای پناهجویان افغانستانی در این کشور، عدم رسیدگی به پروندههای آنها از سوی کشورهای مهاجرپذیر میباشد.
رووفی میگوید که مشکلات اقتصادی، سرنوشت مبهم و آیندهی نامعلوم، مهاجرین افغانستانی را به ستوه آورده است و بیشتر جوانان به مشکلات روحی و روانی شدید دچار شدهاند.
رووفی میافزاید که این پنجمین مورد خودکشی پناهجویان افغانستانی در اسلامآباد است. او دلایل اصلی این خودکشیها را بر علاوهی فقر اقتصادی، عدم رسیدگی و توجه کشورهای مهاجرپذیر به پروندههای پناهندگی آنها پس از انتقال به کشورهای دوم و سوم عنوان کرده است.
رووفی هشدار میدهد، در صورتیکه در روند تسریع پروندههای مهاجرین افغانستانی از سوی دفتر نمایندگی سازمان ملل متحد و کشورهای مهاجرپذیر توجه صورت نگیرد، جهان شاهد فاجعهی بزرگ انسانی خواهد بود.
با این حال، برخی از پناهجویان افغانستانی در ساحهی(B17) میگویند که جسد فاطمه توسط پولیس پاکستان به طب عدلی این کشور انتقال داده شده و برای آنها گفته شده که پس از بررسی قضیه، جسد را به خانوادهاش تحویل خواهند داد.
محمد امان شیخالاسلام، رییس کمیتهی حقوقی شورای مهاجرین اففانستانی در اسلامآباد میگوید: «جناره هنوز در طب عدلی است و طی مراحل قانونی آن تا فعلا تکمیل نشده است. پس از تسلیمی جنازه، موقعیت و زمان خاکسپاری آن شریک ساخته میشود.»
از سویی هم، همسایههای فاطمه میگویند که خانوادهی او پروندهی(P2) دارند و حدود دو سال از آمدن آنها به پاکستان میگذرد؛ اما تا هنوز پروندهی پناهندگی آنها هیچگونه پیشرفتی نداشته است.
محمد نعیم، یکی دیگر از پناهجویان افغانستانی که در این ساحه زندگی میکند، به رسانهی رخشانه میگوید که خانوادهی فاطمه شدیدا با مشکلات اقتصادی روبهرو بوده و تمام دارایی خود را طی دوسال به مصرف رسانیدهاند، تا جاییکه حتا توانایی پرداخت مصارف تکفین و مراسم دختر شان را ندارند.
او میافزاید: «خانوادهی فاطمه حتا پول نداشتند که او را به شفاخانه انتقال بدهند. او به کمک مالی یکی از وطنداران ما به شفاخانه انتفال داده شد. جای قبر را شهروندان پاکستان برای ما دادهاند. تعدادی از مهاجرین مصروف جمعآوری پول نقد برای این خانواده هستند.» اعضای خانواده فاطمه به دلیل وضعیت روحی نامناسب، حاضر به مصاحبه نشدند.
خودکشی مهاجران و پناهجویان افغانستانی در پاکستان، مورد تازهای نیست. دو ماه پیش نیز یک جوان در ساحهی«گلبرگ گرین» اسلامآباد خودکشی کرده و به زندگی خود پایان داده بود.
مهاجران و پناهجویان از دفتر نمایندگی سیاسی سازمان ملل متحد و کشورهای مهاجرپذیر میخواهند که به مشکلات آنها توجه نموده و به پروندههای مهاجرتی شان رسیدگی کنند.
*یادداشت: نام قربانی برای حفظ حریم خصوصی او مستعار انتخاب شده است.