شماری از زنان در بلخ با آغاز سال تعلیمی جدید در کشور، در یک گردهمایی اعتراضی خواستار بازگشایی مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران شدند.
رخشانه: این زنان که اکثریت شان دانشجویان و دانشآموزان هستند، با آغاز سال جدید تعلیمی و بسته ماندن مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران، امروز(چهارشنبه، ۲ حمل) بار دیگر خواستار بازگشایی فوری نهادهای آموزشی به روی دختران شدند.
آنها میگویند، در صورتیکه مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران باز نشود، به اعتراضات خود ادامه خواهند داد.
مهریه کریمی، دانشجوی دانشکدهی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه بلخ که در این گردهمایی اعتراضی شرکت کرده، به رسانهی رخشانه میگوید: «تمام دخترانیکه به مکتب و دانشگاه میرفتند، اکنون محروم اند و تا حالا امر ثانی این گروه به پایان نرسیده است. من نمیدانم اینها از کدام اسلام حرف میزنند، اسلامی که سورهای به نام زن و سورهای به نام قلم در قرآنکریم آورده، مخالفت با آموزش زن نکرده. پس اینها بر چه اساس دختران را از این حق شان محروم میکنند.»
او در ادامه میگوید: «من در برنامهی قبلی هم اعتراض کرده بودم که دروازهی مکاتب باز شود. امروز هم اعتراض کردم و تا جان دارم بهخاطر باز شدن مکاتب و دانشگاهها و گرفتن حق خود اعتراض میکنم.»
این زنان و دختران معترض، طالبان را به تبعیض علیه زنان متهم میکنند و میگویند که فراگیری علم از حقوق اساسی شهروندان از لحاظ ارزشهای دینی است و طالبان نباید مانع این حق شوند.
حلیمه رحمانی یکی دیگر از زنانیکه در این گردهمایی شرکت کرده نیز از حکومت طالبان میخواهد تا نهادهای آموزشی را بهروی دختران باز کنند.
او در صحبت با رسانهی رخشانه میگوید: «خواست ما از گروه طالبان این است تا زمینهی آموزش را بدون تبعیض برای پسران و دختران در مکاتب و دانشگاه فراهم کنند. اسلام به زنان نیز حق تحصیل را داده است. ما از طالبان میخواهیم به احترام ماه مبارک رمضان که ماه نزول قرآن است، دروازههای مکاتب و دانشگاهها را به روی دختران نیز باز کنند.»
این زنان معترض از شهروندان کشور میخواهند تا برای تحقق خواستهای بر حق آنها، مبنی بر بازگشایی مکتبهای دخترانه و دانشگاهها، با آنان یکصدا شوند.
زنان معترض بلخی درحالی دست به اعتراض میزنند که روز گذشته، زنگ شروع سال جدید تعلیمی در مکاتب کشور بدون حضور دختران بالاتر از صنف ششم، به صدا درآمد.