برخی از زنان معترض بر حاکمیت گروه طالبان، از لغو برنامهی اعتراضیشان توسط پولیس آلمان شکایت دارند.
رخشانه: تمنا زریاب پریانی، زن معترض اهل افغانستان، روز گذشته (شنبه، ۱۹ جوزا)، با نشر نوار ویدیویی از لغو برنامه اعتراضیاش در مقابل سفارت روسیه در شهر بن آلمان خبر داد.
تمنا میگوید که در راستای برگزاری برنامههای اعتراضی با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکند.
این زن پناهجوی افغانستان مقیم در آلمان گفت: «در برگزاری اعتراضات با پولیس آلمان با مشکل مواجه هستیم و اجازه ورود به جایی که میخواهیم را برای ما داده نمیشود، گاهی قبول میشود ولی بعد لغو میکنند».
برنامهی اعتراض زنان به اظهارات اخیر ولادیمیر پوتین، رییس جمهور روسیه مبنی بر به رسمیتشناسی و تعامل با گروه طالبان، برنامهریزی شده بود.
ولادیمیر پوتین، رییسجمهور روسیه، روز (چهارشنبه، ۱۶ جوزا) با حضور در یک برنامهی تلویزیونی در حاشیه نشست بینالمللی اقتصادی سنپترزبورگ، بر ضرورت روابط با طالبان تاکید کرده بود.
او گفت: «ما همیشه بر این باور بودهایم که باید با واقعیت کنار آمد. در افغانستان، طالبان قدرت را در دست دارند و ما باید با حکومت طالبان رابطه برقرار کنیم.»
در حالی اظهارات پوتین مبنی بر برقراری روابط با طالبان، احتمال بهرسمیتشناسی گروه طالبان را بالا میبرد که این گروه به نقض شدید حقوق بشر بهخصوص حقوق زنان در افغانستان متهم هستند.
تمنا پریانی با شماری از زنان معترض دیگر در این روزها کارزار به رسمیت شناختهشدن و پایان دادن به «آپارتاید جنسیتی» تحت تسلط طالبان را پیش میبرد. او در پیام ویدیویی در صفحه شخصیاش در پلتفرم ایکس، رسمیتشناسی و تعامل با گروه طالبان را مخالفت با تمام مردم افغانستان خواند.
او گفت: «کشور روسیه و سایر کشورها با پند گرفتن از تاریخ در مقابل مردم افغانستان ایستاد نشوند و در کنارشان باشند بهدلیل اینکه گروه تروریستی طالبان گروهی نیست که با رسمیتشناسیشان با تروریسم جهانی مقابله شود بلکه حمایت از طالبان حمایت از تروریسم جهانی است.»
اعتراض زنان معترض افغان در حالی توسط پولیس آلمان لغو میشود که هفته گذشته یک شهروند افغانستان با در دستداشتن چاقو به تجمع منتقدان اسلام در شهر مانهایم آلمان حمله کرد که در نتیجه یک مأمور پولیس کشته و شش نفر دیگر زخمی شدند.
رسانههای آلمانی گزارش داده بودند که یک مرد ۲۵ ساله اهل هرات- افغانستان بتاریخ «جمعه، ۳۱ می»، با در دستداشتن چاقو به غرفه تبلیغاتی مربوط به گروهی از منتقدین اسلام در شهر مانهایم آلمان حمله کرده است.
طبق گزارشات، در پی وقوع این رویداد، یک افسر آلمانی بر اثر اصابت ضربات چاقو بر سر در روز «یکشنبه، ۱۳ جوزا»، جانباخته و شش تن دیگر زخم برداشتهاند.
پس از این رویداد، موجی از واکنشهای مقامات آلمانی برای اخراج پناهجویانی که برای آلمان تهدید محسوب میشوند، مطرح شد.
اولوف شولتز، نخستوزیر آلمان، روز (پنجشنبه، ۱۷ جوزا) طی یک سخنرانی در پارلمان آلمان گفته که جنایتکاران «حتا اگر از سوریه و افغانستان آمده باشند»، اخراج خواهند شد.
او گفته است هر کسی که تروریسم را تأیید یا تمجید میکند نیز باید از آلمان خارج شود.
پیش از وی، مقامات دیگر آلمان بر اخراج مهاجران افغان تأکید کرده بودند.
این در حالی است که آلمان پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، اخراج پناهجویان افغانستانی را به دلیل تهدیدات امنیتی در افغانستان متوقف کرده بود.
به گزارش رسانههای آلمانی، بهدلیل اینکه آلمان هیچ تماسی با دولت طالبان در افغانستان ندارد. مقامات این کشور گزینه اخراج مهاجرین افغانستان از طریق کشورهای همسایه مثل پاکستان را بروی میز دارند.
در پی اظهارات اخیر مقامات آلمان در مورد اخراج مهاجران متهم به ارتکاب جرم در آن کشور، وزارت امور خارجه طالبان با نشر اعلامیهای گفته که سپردن مهاجران به کشور سوم خلاف کنوانسیونهای بینالمللی است.
عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت امور خارجه طالبان، روز ( جمعه، ۱۸ جوزا) با نشر اعلامیهای در پلتفورم ایکس گفته که این گروه آماده حل این موضوع از مجاری دیپلماتیک است.
در متن اعلامیه آمده است: «وزارت امور خارجه [طالبان] تصمیم اخراج مهاجران افغان از آلمان را تعقیب و ابراز امیدواری میکند که [دو طرف] بتوانند به منظور تأمین حقوق اتباع، موضوع را طوری از مجاری دیپلماتیک مدیریت کنند».