برنامهی جهانی غذا میگوید که زنان و دختران افغانستان با محدودیتهای آموزشی و کاری رو به رشد مواجه هستند و بیشترین آسیب را از بحران گرسنگی در کشور متحمل میشوند.
رخشانه: برنامهی جهانی غذا(WFP) روز گذشته(سهشنبه، ۴ دلو) به مناسبت روز جهانی آموزش گفته است که کودکان افغانستان، بهویژه دختران دانشآموز روزهای سختی را سپری میکنند.
این نهاد امدادرسان گفته که دختران و زنان افغانستان با محدودیتهای آموزشی و کاری رو به رشد مواجه هستند و بیشترین آسیب را از بحران گرسنگی در کشور متحمل می شوند.
به گفتهی این سازمان، دسترسی به دانشآموزانیکه از رفتن به مکتب محروم شدهاند، بیش از هر زمان دیگری مهم است.
این سازمان گفته است که اکثر کودکان دانشآموز در ولایتهای مختلف کشور با شکم گرسنه به مکتب میروند و با این وضعیت، تمرکز بر آنچه که آموزگاران تدریس میکنند، دشوار است.
برنامهی جهانی غذا میگوید که تنها در بخشی از برنامههای تغذیه، در سال گذشته به بیش از ۹۰۰ هزار دانشآموز در سراسر کشور بیسکویت توزیع کرده است. این سازمان افزوده که در کنار کمکهای غذایی گسترده، این اقدام و حمایت، یک محافظ بسیار مهم در برابر گرسنگی شدید، بهویژه در این ماههای سخت زمستانی بوده است.
به گفتهی این سازمان، تقریباً نیمی از کودکانیکه برنامهی جهانی غذا آنان را تحت پوشش غذایی قرار میدهد، دختران دانشآموز هستند.
این سازمان به نقل از مونا شیخ، رییس تغذیهی برنامهی جهانی غذا در افغانستان نوشته است، میلیونها کودک از سوءتغذیهی مزمن رنج میبرند و یا در خطر ناامنی شدید غذایی قرار دارند.
شیخ گفته است: «کودک گرسنه نمیتواند به خوبی یاد بگیرد. از آنجاییکه برنامهی تغذیه به والدین امکان میدهد تا فرزندان خود را به مدرسه بفرستند، برای دختران دانشآموز نیز راه نجاتی فراهم میکند.»
برنامهی جهانی غذا در ادامه هشدار داده است که از هر ۱۰ نفر در افغانستان، ۹ نفر به اندازهی کافی غذا نمیخورند و پیشبینی میشود که تقریباً دو سوم جمعیت یا ۲۸.۳ میلیون نفر در سال ۲۰۲۳ به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت که تقریباً چهار میلیون بیشتر از سال گذشته است.