کمیتهی حفاظت از خبرنگاران در واکنش به مسدود شدن رادیو صدای بانوان در بدخشان از سوی طالبان، گفته است که این گروه باید سرکوب رسانههای محلی افغانستان را متوقف کنند.
رخشانه: کمیتهی حفاظت از خبرنگاران(Committee to Protect Journalists) روز گذشته(جمعه، ۱۱ حمل) در اعلامیهای گفته است که طالبان باید به رادیو صدا بانوان در بدخشان اجازه بدهند که به فعالیتهای خود ادامه دهد.
این کمیته به نقل از یک کارمند رادیو صدای بانوان در بدخشان، گفته که طالبان در شهر فیض آباد، مرکز ولایت بدخشان، نشرات این رسانهی شنیداری را متوقف و دفتر آن را پلمب کردهاند.
این کارمند ایستگاه رادیویی صدای بانوان به کمیتهی حفاظت از خبرنگاران گفته که این تصمیم طالبان، بهخاطر تلافی برنامههای این رادیو برای تاکید بر تحصیل زنان و فرصتهای شغلی برای آنها در بدخشان گرفته شده است.
به لی یی، هماهنگکنندهی برنامه آسیایی حفاظت از خبرنگاران در این اعلامیه گفته است: «طالبان باید فورا تصمیم خود را مبنی بر بستن رادیو صدا بانوان، لغو کنند و اجازه دهند که این رسانه بازگشایی شود و آزادانه کار کند.»
او افزوده که طالبان زنان افغان را از تمامی حقوق و آزادیهای اساسی شان محروم کردهاند.
به گفتهی این کمیته، مسدود کردن یک ایستگاه رادیویی که توسط زنان اداره میشود، نشان میدهد که حتا در ماه مبارک رمضان نیز هیچ مهلتی برای رسانههای افغانستان داده نمیشود.
وی تاکید کرد که طالبان باید روش خود را اصلاح کنند و از سرکوب روزنامهنگاری در افغانستان دست بردارند.
بر اساس معلومات این کمیته، رادیو صدای بانوان در سال ۲۰۱۴ تأسیس شد و توسط یک تیم شش نفره از زنان خبرنگار، به رهبری نجلا شیرزاد مدیریت میشد.
در ماه آگست سال ۲۰۲۲ میلادی، کمیتهی حفاظت از خبرنگاران گزارش ویژهای دربارهی بحران رسانهای در افغانستان منتشر کرد که وخامت سریع آزادی مطبوعات را از زمانیکه طالبان کنترل این کشور را به دست گرفتند، نشان میدهد که با سانسور، بازداشت، تجاوز و وضع محدودیتهای زیاد علیه زنان روزنامهنگار همراه شده است.