سازمان داکتران بدون مرز در گزارشی تازهای میگوید که باشندگان ولایت بامیان به مراقبتهای بهداشتی دسترسی کافی ندارند.
رخشانه: این سازمان امروز(پنجشنبه، ۱۱ جوزا) در گزارشی گفته است که در سال ۲۰۲۲ میلادی، در ساحات دور دست ولایت بامیان ۴۰ درصد مادران بدون دسترسی به مراقبتهای اولیهی بهداشتی، نوزادان خود را به دنیا آوردهاند.
سازمان داکتران بدون مرز گفته است که به تازگی هشت مرکز صحی را در مناطق دور افتادهی این ولایت راهاندازی کرده است.
این سازمان در گزارش خود گفته، هنگامیکه پس از تسلط طالبان بر افغانستان، بودجهی توسعهی خارجی در افغانستان به یکبارگی قطع شد، از آن زمان بهطور پیوسته بر روی سیستم بهداشت عمومی بیش از حد فشار وارد شده است و دسترسی مردم به مراقبتهای بهداشتی را به طور فزایندهای دشوار کرده است.
گزارش گفته است که اکثر شهروندان افغانستان در بسیاری از نقاط این کشور به دلیل فقر اقتصادی، محدودیتهای زنان و سیستم مراقبت صحی آسیبپذیر، از مراقبتهای صحی محروم شدهاند.
گزارش گفته است که این وضعیت بهویژه برای کسانیکه در مناطق روستایی زندگی میکنند، به شدت دشوار است و بیماران باید مسافتهای طولانی را برای رسیدن به مراکز صحی طی کنند.
گزارش افزوده است که ۳۴ میلیون نفر در افغانستان زیر خط فقر زندگی میکنند که بسیاری از آنها حتا برای تامین هزینهی حمل و نقل با مشکل مواجه هستند.
گزارش یادآور شده است که باشندگان مناطق مرکزی بهویژه ولایت بامیان که اکثرا جامعهی هزاره و یک اقلیت قومی و به حاشیهرانده شده و فقیر هستند، در روستاهای کوچک و دورافتاده و بدون دسترسی کافی به مراقبتهای بهداشتی اولیه زندگی میکنند.
گزارش گفته است که زنان و دختران در سراسر افغانستان به دلیل محدودیتهای وضعشده از سوی طالبان، از کار و تحصیل بازمانده و حتا بدون همراه مرد از خانه بیرون رفته نمیتوانند که اینها موانع بزرگی برای دسترسی آنها به مراقبتهای صحی هستند.