وزیران خارجهی زن شش کشور طی نشستی، خواستار دسترسی زنان و دختران افغانستان به کار و آموزش از سوی طالبان شدند.
رخشانه: ویبسایت وزارت خارجهی مغولستان نوشته است که وزیران خارجهی زن طی نشستی دو روزه در شهر اولانباتور، پایتخت مغولستان با صدور یک اعلامیهی مشترک خواستار مشارکت کامل، برابر، معنادار و ایمن زنان و دختران در افغانستان شدهاند.
این نشست دو روزه در روزهای(پنجشنبه و جمعه، تاریخ ۸ و ۹ سرطان) با حضور وزیران خارجهی آلمان، فرانسه، مغولستان، افریقای جنوبی، لختناشتاین و اندونزیا برگزار شده بود.
وزیران خارجهی زن در این نشست از طالبان خواستند تا سریعا به سیاستها و اقداماتی که زنان و دختران را از دسترسی به حقوق بشری و آزادیهای اساسیشان را محروم میکند، پایان بدهند.
آنها تاکید کردند که زنان و دختران در افغانستان باید از دسترسیشان به آموزش، اشتغال، آزادی گشتوگذار و مشارکت کامل، برابر و معنادار در زندگی عمومی برخوردار باشند.
آنها همچنان از همهی کشورها و سازمانها میخواهند که از نفوذ خود، براساس منشور سازمان ملل متحد، برای پایان دادن به این سیاستهای زنستیزانهی طالبان استفاده کنند.
وزیران خارجهی زن درحالی این موضوع را مطرح میکنند که پس از تسلط طالبان بر افغانستان، این گروه طی صدور بیش از ۵۰ فرمان، زنان و دختران را از تمامی حقوق و آزادیهای فردی و اجتماعیشان محروم کردهاند.
شماری از فعالان زن و حقوق بشر اقدامات طالبان در افغانستان را اعمال آپارتاید جنسیتی خوانده و از جامعهی جهانی و سازمان ملل متحد میخواهند که از تعامل بدون قید و شرط با این گروه خودداری کنند.
فوزیه وحدت، فعال حقوق زن به رسانهی رخشانه میگوید که جامعهی جهانی باید بهجای حمایت از طالبان، از زنان و دختران افغانستان حمایت کرده و از حقوق آنها دفاع کنند.
با این حال، طالبان همواره نقض حقوق زنان در افغانستان را شدیدا رد کرده و میگویند که حقوق آنها تحت حاکمیت این گروه در چارچوب شریعت تامین شده است.
ملا هبتالله آخوند زاده، رهبر طالبان چند روز پیش در پیام عیدی خود گفته بود: «اقدامات مهم در زمینهی اصلاح، حجاب و عفت زنان منحیث نیمی از پیکر جامعه در سایهی شریعت اسلامی انجام شده است.»
او افزوده بود که با حاکمیت این گروه، برای«نجات زنان از نکاح اجباری، در بدل بد دادن آنان و سایر ظلمهای مروج» اقدامات لازم انجام شده و تمام حقوق شرعی آنها تامین شده است.