وزیران خارجهی ۱۲ کشور در مورد نقض مداوم حقوق زنان و دختران در افغانستان، عمیقا ابراز نگرانی کرده و گفتهاند که طالبان مسوول یکی از وخیمترین و وحشتناکترین وضعیت حقوق بشری در سراسر جهان هستند.
رخشانه: وزیران خارجهی آلبانی، آندورا، بلژیک، بلغارستان، کانادا، فرانسه، آلمان، کسوو، لیختن اشتاین، مغولستان، هلند و رومانی روز گذشته(شنبه، ۲۸ دلو) در کنفرانس امنیتی مونیخ ۲۰۲۴، در مورد وضعیت حقوق بشری زنان و دختران در افغانستان تحت حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده و گفتهاند، از طالبان خواستند که به آزار جنسیتی سیستماتیک که میتواند جنایت علیه بشریت باشد، پایان دهند.
در اعلامیهی مشترک این ۱۲ وزیر که از سوی وزارت خارجهی آلمان منتشر شده، آمده است که این اقدمات و آزارهای جنسیتی شامل موج اخیر بازداشت زنان و دختران در افغانستان توسط طالبان اجرا میشود.
آنها خواستار آزادی فوری دختران بازداشت شده توسط گروه طالبان شده و متعهد شدند که از حقوق اساسی زنان و دختران در افغانستان حمایت میکنند.
در این اعلامیه آمده است که از زمان آخرین نشست ما در کنفرانس امنیتی مونیخ در سال ۲۰۲۳، طالبان هیچ پیشرفتی در زمینهی حمایت از حقوق بشر در افغانستان، بهویژه حقوق اساسی زنان و دختران، نداشتهاند و برعکس آن، این گروه مسوول یکی از وخیم ترین و وحشتناک ترین وضعیت حقوق بشری در سراسر جهان هستند.
وزیران خارجه گفتهاند که طالبان با حذف نیمی از جمعیت افغانستان از زندگی عمومی و تصمیمگیریهای سیاسی، آیندهی افغانستان را به خطر انداختهاند.
بر اساس اعلامیه، ممنوعیت کار، آموزش و تحصیل دختران و زنان، نمونههای بارز تبعیض سیستماتیک و نقض حقوق بشر است.
اعلامیه افزوده است که قوانین سختگیرانهی طالبان، آزادی فردی و اجتماعی زنان و دختران را نقض و آنها را از فضاهای عمومی محروم میکند. علاوه بر آن، بازداشتهای خودسرانهی زنان و موارد ازدواج اجباری، نفی آشکار حقوق اولیهی زنان و دختران توسط این گروه است.
اعلامیه از طالبان خواسته که علاوه بر بازگشایی مکاتب و دانشگاهها بهروی دختران، قوانین بینالمللی، بهویژه قوانین حقوق بشر را بهطور کامل رعایت و از حقوق اساسی همهی شهروندان افغانستان بهشمول اقلیتهای قومی و مذهبی، محافظت کنند و از تمام تصمیماتی که حقوق اساسی زنان و دختران را به هر نحوی محدود میکند، صرف نظر کنند.
اعلامیه تاکید کرده است که جامعهی جهانی باید همچنان توجه خود را بر حقوق بشری زنان و دختران در افغانستان متمرکز کند.
اعلامیه در ادامه بر مبارزه با تروریسم و کشت و قاچاق مواد مخدر و پایبندی به تعهدات بینالمللی از سوی طالبان تاکید کرده است.