در آستانهی دوسالگی سقوط حکومت پیشین افغانستان بهدست طالبان، گوردون بروان، نخستوزیر سابق بریتانیا گفته است که جهان اکنون باید متحد شود تا سرکوب زنان و دختران توسط طالبان را متوقف کند.
رخشانه: آقای براون روز گذشته(سهشنبه، ۱۷ اسد) در مقالهای که در روزنامهی گاردین به نشر رسیده، گفته است که دو سال سرکوب شدید طالبان از زمان به دست گرفتن قدرت در آگست ۲۰۲۱، مقاومت زنان و دختران افغانستان را که همچنان زندگی خود را در مبارزه برای حق تحصیل و اشتغال به خطر می اندازند، کمرنگ نکرده است.
براون گفته است که هیچکس نباید تردید داشته باشد که آنچه زنان و دختران افغانستان تجربه میکنند، یک اختلال موقتی نیست. او افزوده که این چیزی کمتر از «آپارتاید جنسیتی» نیست.
آقای براون در این مقاله تاکید کرده است که زمان آن فرا رسیده تا سرکوب زنان و دختران توسط طالبان را جنایت علیه بشریت اعلام کنند و دادستانهای دادگاه کیفری بینالمللی(ICC) باید تحقیقات خود را در مورد اقدامات طالبان علیه زنان آغاز کنند.
او با اشاره به ممنوعیت دختران از آموزش و تحصیل، گفته است که بسیاری از خانوادههای افغانستانی به این نتیجه رسیدهاند که تنها فرصت تحصیل برای دختران شان، مهاجرت و ترک این کشور است.
وی افزوده که ممنوعیت آموزش و تحصیل دختران توسط طالبان، تاکنون حدود ۲٫۵ میلیون دختر و زن جوان را از این حق محروم کرده و به زودی ۳ میلیون دختر دیگر که در شرف اتمام دورهی ابتدایی هستند نیز به آنها خواهند پیوست.
او گفته است که یک نسل دیگر از دختران افغانستانی که قادر به رفتن به مکتب نیستند، از فرصت برای تحقق استعدادها و رویاهای خود محروم خواهند شد.
آقای براون از قدرتهای خاور میانه و کشورهای دارای اکثریت مسلمان، از جمله پاکستان، ترکیه، عربستان سعودی، امارات، قطر و ایران، یادآوری کرده که در محکومیت این رژیم سرکوبگر به سازمان ملل پیوستهاند و سازمان ملل نیز با استناد به متون قرآن تاکید میکند که ممنوعیت زنان و دختران از آموزش و تحصیل، هیچ توجیه دینی ندارد.
او افزوده است که متأسفانه حمایتهای جهانی از زنان و دختران در افغانستان تاکنون برای ایجاد تغییر در سیاست طالبان کافی نبوده است.
براون گفته است که طالبان کنوانسیون رفع همهی اشکال تبعیض علیه زنان(CEDAW) و تمامی تعهدات افغانستان تحت میثاق بینالمللی حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و کنوانسیون حقوق کودک را نقض کردهاند.
او در ادامه گفته است، همانطور که گزارشگر ویژهی سازمان ملل متحد در امور افغانستان مشاهده کرده است، «زنان و دختران در هیچ کشوری به این سرعت از تمام عرصههای زندگی عمومی محو نشدهاند، یا در همهی جنبههای زندگی شان بهاین اندازه محروم نیستند.»
براون گفته است که آزار و شکنجهی جنسیتی جنایتی علیه بشریت است که ممکن است اعضای گروه طالبان بر اساس اساسنامهی رم دادگاه بینالمللی کیفری که افغانستان در سال ۲۰۰۳ به آن ملحق شد، تحت پیگرد قانونی قرار گیرند.
او همچنان تاکید کرده است که دادستان دیوان کیفری بینالمللی باید جمعآوری اطلاعات از دولتها، ارگانهای سازمان ملل، سازمانهای غیر دولتی و سایرین را آغاز کند.