برگزارکنندگان جشنوارهی ادبی «اوسانه» میگویند که در میان برندگان این دور از مسابقات داستاننویسی، چهار بانوی داستاننویس جایزه گرفتهاند.
رخشانه: این جشنواره روز گذشته (سهشنبه، ۱۵ عقرب) در همایشی در تالار دانشگاه ابنسینا در شهر مزارشریف، مرکز ولایت بلخ از سوی خانهی داستان بلخ برگزار شد و اسامی برندگان دوازدهمین دور این جشنواره اعلام شده است.
این جشنواره، با هدف رشد و تقویت استعدادهای داستاننویسان جوان، امسال نیز باوجود محدودیتهای اعمالشده از سوی طالبان برای نویسندگان، بهویژه نویسندگان زن، برگزار شد.
برگزارکنندگان این برنامه میگویند که داستاننویسان زیر ۳۰ سال از اول ثور تا پایان جوزا فرصت داشتند آثار خود را برای شرکت در این رقابت ارسال کنند.
شفیع بیریا، مدیر دوازدهمین دور جشنواره «اوسانه»، گفت که امسال ۱۳۰ داستان از داستاننویسان جوان از ولایتهای مختلف کشور دریافت شده است که از این تعداد، ۴۰ داستان از کابل، ۲۷ داستان از بلخ و مابقی از دیگر ولایتها بودند.
به گفتهی او، در این دوره، داوری آثار بهعهده حمیرا قادری، شفیق نامدار و علی موسوی بود.
او تصریح کرده است که در نهایت، روشنان امیری با داستان «آخرین روز سال» و سمیه ابراهیمی با داستان «بختآور» بهطور مشترک مقام اول این جشنواره را کسب کردند.
همچنین، محمد ضیا جویا با داستان «خسرملک قریه» مقام دوم و مرسل ماندگار نیازی و نرگس موسوی با داستانهای «بیست و هشتمین شب ماه دوم بهار» و «چالگونه» بهطور مشترک مقام سوم را از آن خود کردند.
نازنین(مستعار)، یکی از شرکتکنندگان در این جشنواره بر اهمیت حمایت از شاعران و نویسندگان، بهویژه زنان نویسنده، تاکید کرد و گفت: «این برنامهها برای تقویت قلم و ظرفیت نویسندگی ما بسیار مفید است و امیدوارم چنین برنامههای حمایتی و تشویقی ادامه یابد. در شرایطی که محدودیتهای زیادی بر زنان اعمال شده و از تحصیل و کار محرومند، این برنامهها میتواند انگیزهای کوچک برای ما باشد».
سید محمد یزدانپرست، فعال رسانهای در بلخ، در سخنرانی خود برگزاری چنین برنامههایی را برای رشد استعدادهای جوان موثر دانست و از بانوان خواست هرگز دست از تلاش و مطالعه برندارند.
او افزود: «در هیچ مقطع تاریخی نباید از تلاش دست کشید. با مطالعه و دانش، باید خود را تقویت کنیم و به مقابله با مشکلات بپردازیم. والدین نیز باید با ایجاد محیط آموزشی در خانه به فرزندان خود کمک کنند.»
خانهی داستان بلخ در سال ۱۳۸۷ خورشیدی با همکاری جمعی از فرهنگیان و داستاننویسان تاسیس شده و هر سال جشنواره «اوسانه سی سانه» را برای شناسایی و تشویق استعدادهای برتر در حوزه داستاننویسی برگزار میکند.