صحرا مانی یک زن فیلمساز افغانستان با دریافت جایزهی بهترین فیلم مستند، از دریافت دومین جایزه «شجاعت» خودداری کرده و گفته است که این جایزه باید به زنانی که در جادههای کابل برای آزادی و تحصیل مبارزه میکنند، داده شود.
رخشانه: خانم مانی به اهدا کنندگان این جایزه گفته است که جایزهی شجاعت را به زنان شجاعی که درجادههای کابل برای آزادی، تحصیل و نان با پذیرفتن تمام خطرات مبارزه میکنند، بدهند.
خانم مانی گفته است که او اگر جایزه شجاعت را بگیرد از زنانی میشرمد که «چشم در چشم با طالب» برای آزادی، تحصیل و نان میجنگند.
خانم مانی در صفحهی فیسبوکاش نوشته است:« دیشب جایزهی بهترین فیلم مستند از جشنوارهی لوگانو در ایتالیا به فیلم هزار و یک زن چون من رسید. جشنواره در نظر داشت جایزهی دیگری هم به نام جایزهی شجاعت به من بدهد. من در تماسی با دستاندركاران جشنواره توضیح دادم که زن شجاع افغانستان را در جادههای کابل جستجو کنند.»
او گفته است که زنان شجاعی که امروزه در سرکهای کابل برای آزادی تحصیل و نان مبارزه میکنند میدانند که ممکن است مجازات سختی در انتظارشان باشد، میدانند که ممکن است در جلوی چشم خانواده کشته شوند و یا به جرم ورزشکار بودن سرشان بریده شود. با این همه، همچنان مبارزه میکنند.
این فیلمساز افزوده است:« واقعیت این است، منی که در خانهی خود ایمن و راحت هستم و یک لقمه نان هم سر سفرهام هست میشرمم به جای زنی که چشم در چشم طالب برای آزادی تحصیل و نان میجنگد جایزهی شجاعت بگیرم. من یک فیلمسازم و کارم را میکنم. اگر به فیلم من از نظر هنری جایزه میدهید میپذیرم. و باور دارم کاری که میکنم انتخاب خودم بوده و با هر خطری که روبرو شدهام در راستای هدفم بوده و کسی منتدار من نیست. من این جایزه را تقدیم خاک پای زنانی میکنم که در کابل حماسه میآفرینند. و به ایشان میگویم شما تمام غرور تاریخ بیبندوبار ما هستید.»
صحرا مانی، کارگردان و فیلمساز جوان افغان فیلم مستندی « هزار و یک شب چون من» که در آن داستان عدالتخواهی دختر جوانی که قربانی تجاوز از طرف پدرش شده، است. این فیلم سختیها و فراز ونشیب زندگی زنانی را به تصویر میکشد که قربانی تجاوز هستند.