در ادامهی اعتراضات جهانی در برابر«آپارتاید جنسیتی» و «نسلکشی هزارهها»، شهروندان کشور اینبار در شهر ونکوور کانادا گِرد هم آمدند و خواستار به محاکمه کشاندن عاملان نسلکشی هزارهها و مرتکبان جنایت علیه زنان شدند.
رخشانه: معترضان در شهر ونکوور روز(یکشنبه، ۲۱ جنوری) به وقت محلی گردهمایی اعتراضی برپا کرده و در این گردهمایی اعتراضی گفتند که هزارهها به عنوان بومیترین مردم سرزمین افغانستان، بیش از یک چهارم جمعیت آن را تشکیل میدهند و بیش از ۱۳۰ سال است که در سرزمین مادری شان با نسلکشی مواجه هستند.
معترضان گفتند که زمینهای مردم هزاره در افغانستان تصاحب میشود، از خانههای شان کوچ اجباری داده میشوند و مورد کشتار جمعی و قتلهای هدفمند قرار میگیرند.
در این گردهمایی اعتراضی که با حضور پر رنگ زنان و دختران برگزار شده بود، شعارهای«نسلکشی هزارهها را متوقف کنید»، «آپارتاید جنسیتی را پایان دهید» و «طالبان حیا کنید، دختران را رها کنید» را سر دادند.
معترضان با صدور قطعنامهای گفتند که طالبان از طریق بهگروگانگرفتن حقوق زنان و اقلیتهای قومی و مذهبی، برای تحت فشار قرار دادن جامعهی جهانی در جهت رسیدن به خواستههای نامشروع خود استفاده میکنند و به همین دلیل است که به سرکوب بیسابقهی زنان و بهخصوص دختران هزاره اقدام کردهاند.
آنان گفتهاند که طالبان حملات انتحاری سیستماتیک، فعالیتهای تروریستی و کشتار هدفمند و قتلهای سازماندهی شده را علیه جامعهی هزاره به دلیل تعلق به گروه قومی و مذهبی خاص، به راه انداختهاند.
قطعنامه از سازمان ملل متحد و جامعهی جهانی خواسته است که «نسلکشی هزارهها» در افغانستان را بهرسمیت شناخته و «مجرمان و قاتلان» را به میز محکمهی دادگاه کیفری بینالمللی بکشانند.
در قطعنامه آمده است که سازمان ملل و شورای حقوق بشر از طریق اعمال فشار بر طالبان، این گروه را وادار کنند تا به تمامی جرایم ضد انسانی پایان دهند و دختران بازداشت شده را بدون هیچ قید و شرطی آزاد کنند.
قطعنامه افزوده است که سازمان ملل متحد و تمامی نهادهای مدافع حقوق بشر رفتار طالبان مبنی بر اختطاف و بازداشت زنان، وضع محدودیتهای آموزشی و اجتماعی آنان و سرکوب دادخواهیها را به عنوان«آپارتاید جنسیتی» و «جنایت علیه بشریت» بهرسمیت بشناسند و عاملان این جرایم را در محاکم بینالمللی به پای میز محاکمه بکشانند.
معترضان در ادامه تاکید کردهاند که طالبان را به عنوان گروهی تروریستی میشناسند که کشور را اشغال کردهاند.
آنها گفتند که سازمان ملل و جامعهی جهانی باید تعامل مثبت با طالبان را پایان دهند و کمکهایی که از سوی برخی کشورهای جهان در اختیار این گروه تروریستی قرار میگیرد را قطع کنند و برای پاسخگو ساختن طالبان در قبال جرایم و مظالم ارتکابی شان، اقدامات سریع و عملی را روی دست بگیرند.
روز گذشته هزاران شهروند کشور در چندین شهر بزرگ کشورهای جهان در برابر اعمال«آپارتاید جنسیتی» و «نسلکشی هزارهها» توسط طالبان در افغانستان، راهپیمایی اعتراضی بر پا کردند.